Consell Comarcal

El Baix Penedès s'incorpora a la Xarxa d'Àrees d'Autocaravanes del Penedès

Es tracta d’un projecte de promoció turística sostenible que vol posar en valor l’interior de la comarca creant una xarxa d'àrees d’autocaravanes que engloba el Penedès

El Baix Penedès s'incorpora a la Xarxa d'Àrees d'Autocaravanes del Penedès. CC Baix Penedès

El Baix Penedès s'incorpora a la Xarxa d'Àrees d'Autocaravanes del Penedès. CC Baix Penedès

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat avui en roda de premsa el projecte per incloure el Baix Penedès a la Xarxa d’Àrees d’autocaravanes del Penedès amb l’objectiu de conformar una ruta dins de la comarca per captar aquest tipus de turisme. Els 6 municipis que de moment hi prendran part són: Cunit, Albinyana, La Bisbal del Penedès, Banyeres, Sant Jaume del Domenys i l’Arboç. Es crearan espais de pernoctació d’autocaravanes en cada un d’aquests pobles i s’adequaran amb la instal.lació d’un punt d’aigua, punt de recollida d'aigües negres i un espai de picnic.

El model d’aquest projecte s’inspira en el model francès, per facilitar l’acolliment d’autocaravanes en espais públics però també privats. Aquestes àrees no busquen ser grans zones de pernocta, si no de petits espais, d’entre 5 i 10 places cadascuna. Seran espais gratuïts, amb arbrat per generar ombra, taules per fer picnic i gestió d’aigües grises i residuals. Els usuaris podran estar-hi un màxim de 48 hores i el manteniment anirà a càrrec de cada ajuntament.

Per dur a terme l’adequació dels espais i la senyalització, el Conseller Comarcal de Turisme Jaume Casañas ha explicat que es rebrà una subvenció de la Diputació de Tarragona per valor de 56.000€. L’entrada de la Comarca a la Xarxa d'Àrees d'Autocaravanes del Penedès donarà un nou impuls a la captació de turisme de proximitat i estranger al litoral, però també a la zona interior. La directora del Consorci, Núria Sala ha destacat la situació estratègica del Penedès per visitants que estan de camí cap al sud.

El president del Consorci de Promoció turística del Penedès, Ramón Riera ha destacat l’augment del turisme d’autocaravana arrel de la pandèmia i que es preveu que continui creixent. El Penedès té molts actius i atractius per ser visitats. I ha assenyalat que és una molt bona notícia que la Diputació de Tarragona cregui en aquest projecte. La promoció d’aquestes àrees es farà conjuntament a tot el Penedès i les podreu trobar, un cop entrin en funcionament, a la  web www.penedesturisme.cat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!