Comerç local

Sitges engega la campanya 'Deixa’t inspirar' per fomentar el comerç de proximitat

La iniciativa posa en valor el coneixement i el bagatge que tenen els comerciants de Sitges

Sitges engega la campanya 'Deixa’t inspirar' per fomentar el comerç de proximitat. EIX

Sitges engega la campanya 'Deixa’t inspirar' per fomentar el comerç de proximitat. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sota el lema ‘Deixa’t Inspirar’, l’Ajuntament de Sitges presenta aquesta campanya per realçar els valors positius i els trets diferencials del comerç de Sitges perquè, tal com es reflecteix, inspira a comprar de forma segura i amb compromís. Altres valors del comerç de Sitges en què la campanya hi posa un èmfasi especial són “una atenció i un tracte personalitzat, la confiança, oferir un producte diferenciat, i la qualitat”. Per això, el missatge de la campanya des del punt de vista dels comerciants és “Jo t’inspiro!... jo t’inspiro a tenir un estil únic, a crear els millors ambients, a fer l’esport que més t’agrada, a veure amb uns altres ulls, entre d’altres”. La paraula inspirar és un dels elements claus de la campanya que parteix de la marca ‘Sitges, comerç que inspira” presentada l’any passat coincidint amb la jornada per donar a conèixer la nova associació de comerciants.
  
Alhora la campanya compta amb persones influents i convilatans que compren a Sitges i apel·len a deixar-se inspirar per el comerç de la vila com és el músic i compositor, Ramon Mirabet; el xef amb dos estrelles Michelin, Oriol Castro, o la Dj. sitgetana Núria Scarp.

L’acte de presentació s’ha celebrat aquest dimarts al Mercat Municipal amb la presència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà. També ha comptat amb la presència dels representants de totes les associacions de comerç de Sitges.  Durant l’acte s’ha desplegat una gran pancarta amb la imatge de la campanya.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha explicat que “l’Ajuntament de Sitges vol contribuir a través d’aquesta campanya a reactivar el teixit comercial de la vila i a ajudar a superar els efectes de la Covid-19. En aquesta línia, la campanya posa de manifest la voluntat de conscienciar la població i els visitants assidus sobre la importància de comprar a les botigues locals per donar vida als carrers”. Alhora el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha destacat que “el comerç és un dels sector més afectats per la pandèmia. Per això volem ajudar al comerç, per tal de fer front a les competències a les quals s’afronta dia a dia, com pot ser Internet. Creiem que la campanya fuig dels aspectes més convencionals. Realcem allò que tots els comerciants tenen dins seu, allò que han adquirit generació rere generació i que va més enllà de vendre o comprar un producte. La campanya inspira, com es pot veure en els diferents suports, a fer esport, a ser detallista o a mirar el món amb uns altres ulls”. El regidor ha afegit que “un dels nostres principals propòsits ha estat apropar el comerç de Sitges per a tots els sitgetans, ja siguin del centre, del poble sec o de les urbanitzacions. També per a les persones que tenen a Sitges la 2a residència o per als veïns de la comarca del Garraf o del Penedès”. La campanya també pretén remarcar que “comprar al comerç de Sitges és estimar Sitges, és fer poble i és tenir un poble viu. El comerç de Sitges té el valor diferencial de ser partícip sempre de les activitats de la vila i fer participar als seus clients. Aquesta singularitat no es trobarà en el comerç fora de Sitges”, explica Escolà.

La campanya inclou un vídeo promocional en què comerciants i prescriptors expliquen en primera persona per què el comerç de Sitges inspira. ‘Deixa’t inspirar’ també compta amb altres suports com cartelleria per a comerços amb fotografies de comerciants i prescriptors, i suports per a autobusos, marquesines i mupis a les parades del servei de bus urbà, falques de ràdio, missatges per a la megafonia de platges, i anuncis per a diversos suports publicitaris. Per complementar la campanya també s’han fet bosses de roba de teixit sostenible com un element de tendència i reivindicació del comerç de proximitat.

En el marc de la campanya ‘Deixa’t inspirar’ s’inclouen les accions següents:

-Ampliació del Mercat dels Dissabtes
-Mercat Municipal- Nova plataforma de Venda online de producte fresc
-APP: Compra a Sitges - fidelització

Ampliació del Mercat del Dissabte

El Mercat dels Dissabte, ubicat a la plaça Catalunya, incorpora 6 parades noves a partir de dissabte 12 de juny, després de passar un concurs públic per obtenir la llicència. Una xurreria, una food truck de cuina mediterrània, una parada de cansaladeria i formatgeria (amb productes propis), una parada de mel i oli d’oliva (amb productes elaborats per ells mateixos, una parada dedicada a un rebost d’alimentació (amb selecció de productes alguns productes ecològics), i també, una parada de jardineria i planter d’horta.

Amb aquestes sis noves incorporacions, el Mercat del dissabte amplia la seva oferta de productes i passarà de tenir 4 parades (1 de pollastres, 2 de fruita i verdures, i 1 de pesca salada i olives) a tenir-ne 10. 

L’objectiu d’aquesta ampliació és ajudar a dinamitzar la zona comercial del Poble Sec, un altre nucli comercial del poble important amb un ampli ventall de locals comercials.


Mercat municipal de Sitges- venda online: mercatsitges.cat

El Mercat Municipal s’adapta els nous temps i presentarà el 15 de juny la plataforma www.mercatsitges.cat per facilitar als clients la compra online. Amb aquesta ampliació del servei, el mercat municipal ofereix la venda online, un mètode que permet comprar els productes del mercat per internet i a un clic i, alhora, permet també conviure amb la venda tradicional a les parades i in situ al mercat. 

L’associació de paradistes del Mercat Municipal amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, presenten aquest servei que arribarà als residents de Sitges, Sant Pere de Ribes i Olivella. Entre els valors del Mercat Municipal, hi ha el Tracte personalitzat, els consells i receptes dels paradistes, que disposen de producte fresc , proximitat i qualitat. 

Actualment el Mercat Municipal compta amb 27 parades, de les quals 15 oferiran els seus productes frescos online. Els clients, tant habituals com nous, podran fer les seves comandes digitalment i, posteriorment, rebran l’enviament a domicili. Aquesta fórmula també permet accedir a nous clients.  A la plataforma online cada parada tindrà el seu propi perfil dins del Mercat Digital i funcionarà com una botiga virtual en la qual es podran vendre tots els productes.

La plataforma permet vendre al tall i al gram productes frescos. A més, els clients poden comprar a les parades tradicionals de tota la vida i també online (des de casa o des de qualsevol altre lloc). La compra online al Mercat Municipal es farà amb un únic pagament i un lliurament.

Arran de la pandèmia de la Covid-19 en el moment de la declaració de l’estat d’alarma, el Mercat Municipal -com a servei essencial- va obrir de dilluns a dissabte i per evitar la propagació el coronavirus també es va adaptar i va reforçar el servei de compra (via Delivery) per facilitar als clients la compra des de casa a la ciutadania.   


APP Compra a Sitges

L’Ajuntament de Sitges posarà en marxa a la tardor l’APP Compra a Sitges per a mòbils que permet als usuaris guanyar punts i obtenir descomptes quan fan les seves compres al comerç local adherit a la iniciativa.

L’objectiu d’aquesta aplicació és aconseguir fidelitzar els clients i oferir una sèrie d’avantatges, que poden ser obsequis que s’aconsegueixen amb la repetició de compres al mateix establiment o descomptes acumulables per a les properes visites. Cada establiment crearà el seu propi programa per fidelitzar als seus clients i podrà generar targetes regals i oferir un plus en l’experiència de compra.

L’app està dirigida a tots els comerços de Sitges, i està gestionada a través de l’associació Sitges Comerç.

En aquest nou espai online es premiaran les compres realitzades als comerços locals que estiguin adherits a aquesta plataforma amb xecs regal de 20€ per a tots els clients de proximitat si es fan compres de 40€ o més.  En total, s’obsequiaran 3.000 xecs regal per un valor total de 60.000€ que aporta l’Ajuntament de Sitges i que suposarà una injecció mínima de 120.000€ per al sector.

Paral·lelament a aquestes accions, la regidoria de Promoció Econòmica ja prepara altres activitats vinculades amb el Festival de Cinema, com la iniciativa dels Platós al carrer, així com també, la campanya de Nadal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local