Premis FEGP

Més de 420 empresaris del Penedès i Garraf es reuneixen a La Nit de l’Empresa de la FEGP

La trobada i els premis de la patronal han estat un acte cap a la recuperació econòmica i per enfortir les aliances al territori

Premiats a La Nit de l’Empresa de la FEGP. FEGP

Premiats a La Nit de l’Empresa de la FEGP. FEGP

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha celebrat La Nit de l’Empresa i la Gala de Premis FEGP 2021 aquest dijous 17 de juny a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes amb més de 420 empresaris de les comarques del Garraf, l’Alt Penedès i Baix Penedès. Ha estat un acte per enfortir les aliances entre les empreses i institucions del territori, units per interessos comuns cap a la recuperació econòmica. La gala ha estat conduïda per l’actor vilanoví Dafnis Balduz i ha comptat amb la ponència principal de l’economista Xavier Sala i Martín. S’ha lliurat el premi de l’Empresa de l’any al Grup Cal Blay, han estat guardonades deu empreses amb el premi FEGP, altres vint han rebut el reconeixement per els seus aniversaris i han lliurat dos reconeixements especial COVID.

L’acte ha estat dividit en dos grans moments, primer la celebració d’una Gala de Premis 2021 la qual s’ha celebrat a l’interior del saló principal i han fet l’entrega dels guardons el vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró; la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras; l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i la directora general d’Indústria, Natàlia Mas. Tot seguit, s’ha celebrat un sopar al mateix espai acompanyat de música ambient.

La nit ha començat amb la ponència de l’economista Xavier Sala i Martín amb el títol “Els feliços anys 20”, on ha fet una comparació entre la pandèmia actual (Covid-19) i la Grip Espanyola. Durant el discurs ha parlat de com s’ha gestionat la pandèmia i considera que “els governs del món occidental han fracassat de manera estrepitosa en la seva gestió”. Sala i Martín també ha manifestat que hem d’aprendre de les lliçons per corregir errors i que ser d’esquerres o de dretes no justifica fer boicot dels uns als altres. L’economista ha dit que la col·laboració pública i privada és molt important per sortir d’aquesta crisi, així com la cooperació internacional, però encara queda per veure l’impacte dels fons europeus, que se’n preveu que sigui baix. Ha parlat del final de la globalització i que ens trobem en una quarta revolució industrial, la qual demostra que el futur és la tecnologia. Per últim, cal destacar que ha parlat de la intel·ligència artificial, assegurant que “no destrueix llocs de treball, sinó que implica l’aparició de noves activitats”.

Seguidament, la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras, ha dit que el FEGP amb aquest acte vol tornar cap a la normalitat i celebrar que estem superant aquesta crisi sanitària. Per altra banda, ha animat a tots els empresaris a seguir treballant i lluitar pels seus drets. La pandèmia ha causat una forta crisi econòmica que ha perjudicat moltes empreses i institucions. “Ha estat un any complicat, els empresaris ens hem sentit sols, creiem que s’han aplicat mesures generalistes, sense entrar en detall de les necessitats de cada sector. Ara estem recuperant-nos, però no podem oblidar la crisi que hem patit, s’ha de lluitar i exigir ajudes directes si volem evitar que caiguin empreses per acumulació de pèrdues. Tot i això, la bona notícia és que les comarques del Garraf,  l’Alt Penedès, el Baix Penedès, estan en una bona fase de recuperació econòmica”.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha destacat que “ara més que mai hem d’unir el territori i les aliances. Cal continuar fent esforços i adaptant-nos al nou temps d’una revolució tecnològica. Hem de ser conscients que s’ha d’ajudar al teixit empresarial i no oblidar-nos dels treballadors i de les treballadores perquè són el capital humà. Abigail, ha anunciat que encara queda camí per recórrer per ser més sostenibles i que “per avançar s’ha de tenir en compte el medi ambient i un desenvolupament social i econòmic més respectuós”.

El vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha dit que “quan parlem d’infraestructures, ens estem referint a un país connectat per terra, mar, aire, espai i ciberespai”. Ha destacat que les empreses han d’innovar i que “la nova economia digital sembla l’economia invisible, però ocupa més gent que tot el sector de l’automoció junt i ha crescut a un ritme del 10% per any”.

Tot seguit, s’han atorgat els premis FEGP, amb els reconeixements a les empreses i institucions que celebren el seu aniversari. El reconeixement del 25è aniversari: Dismaq Subministraments, Assessoria Sant Pere de Ribes, Col·legi d’Enginyers Tècnics de Vilanova i la Geltrú, Consultora de Tecnología Papeleras, Coral Transports & Stocks, Fusteria i Decoració Ollé, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Moncalc Land Survey Consulting i Vidal Piqué i Associats. El reconeixement del 50è aniversari: Cartonatge Font, El Vivero 2, Farré & Farré corredoria d’assegurances, Genil des de 1971, Mancomunitat Tegar del Garraf i la UPC de Vilanova i la Geltrú. El reconeixement al 75è aniversari: Bombons Cudié. El reconeixement al 100è aniversari: Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. Reconeixement al 140è aniversari: Museu del Ferrocarril de Catalunya. Reconeixement especial covid pel seu paper solidari des dels inicis de la pandèmia, no només a escala empresarial sinó social: COVID Warriors i al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf.

Finalment, s’han lliurat els premis FEGP 2021 uns guardons que reconeixen la trajectòria del 2019-2020 de les empreses que s’han reinventat, han fet nous projectes i s’han enfortit davant l’adversitat. El Gran Premi FEGP a l’Empresa de l’any ha estat per Cal Blay i les següents categories han estat: Premi FEGP a la Trajectòria Empresarial a Climorent, Premi FEGP a Capacitat Emprenedora a Tracta’m bé, Premi FEGP a la Internacionalització a Bombons Cudié, Premi FEGP a l’Empresa Innovadora a Gedia España, Premi FEGP Estratègia de Comunicació a Vallformosa, Premi FEGP a la Sostenibilitat i Medi Ambient a Incís Films, Premi FEGP al Compromís Social a Mas Albornà, Premi Estela Dones d’Empresa 2021 a Sínoca Studio, Premi FEGP Joves d’Empresa 2021 a Squitx! i Premi FEGP a la Nova Creació a Fiona Home Staging.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!