Estiu 2021

Incertesa entre els establiments hotelers de Vilanova per la baixa ocupació turística de la temporada d’estiu

El govern de Vilanova i la Geltrú ha visitat els establiments hotelers per oferir suport al sector

El govern de Vilanova i la Geltrú ha visitat els establiments hotelers per oferir suport al sector. Ajuntament de Vilanova

El govern de Vilanova i la Geltrú ha visitat els establiments hotelers per oferir suport al sector. Ajuntament de Vilanova

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; el regidor de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Jordi Medina i els representants de l’Estació Nàutica i el Gremi d’Hostaleria, han visitat aquest matí diversos establiments hotelers davant de la incertesa del sector, preocupat per la situació de la pandèmia i la incertesa d’ocupació turística. El govern ha visitat l’Hotel Atenea Park, l’Hotel Ribes Roges, l’Hotel Cèsar i l’Hotel Ceferino amb l'objectiu de conèixer com està transcorrent la temporada turística, les conseqüències de la crisi de la Covid-19 que estan dificultant l’entrada de turisme a la ciutat i oferir suport municipal.

A causa de les restriccions sanitàries i territorials imposades per aturar la transmissió del virus, la incertesa de l’ocupació turística de la temporada d’estiu és la gran preocupació entre els establiments hotelers. Els representants dels diferents establiments i els municipals han intercanviat opinions sobre la ciutat, la situació pandèmica i han explicat que la majoria dels seus clients provenen de l’àmbit més pròxim, que les seves reserves es fan a curt termini i que la tendència d’ocupació turística d’enguany només és un 20% més que l’any passat.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha dit que “donada la situació de la Covid-19 i tot el que comporta, l’Ajuntament ha trobat oportú visitar els establiments hotelers per tenir marge de maniobra i saber amb exactitud què podem fer, què sol·liciten i en què podem ajudar”. Arnau, ha afirmat que enguany els nivells d’ocupació turística en el mes de juliol s’estima que són entre el 70% i el 80%, xifra superior a la mitjana de Catalunya.

El govern local per tal de donar suport al sector de l’hostaleria donarà ajudes directes als establiments i reduirà les taxes. L’alcaldessa, Olga Arnau, ha compartit que “l’Ajuntament donarà suport de manteniment als establiments, aplicarem ajudes directes i disposició pressupostària necessària per atorgar una rebaixa del 50% de l’IBI dels hotels de la ciutat”. Arnau, ha destacat que “ens hem d’ajudar entre tots per recuperar-nos” i que els hotels són “una font per ordenar actuacions i millorar, ja que tenen present les opinions de les persones que visiten la ciutat”.

El Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, considera que l’ocupació turística del mes de juliol ha anat pitjor del que s’esperaven i es preveu que l’agost serà igual, ja que falta turisme estranger. El president del Gremi, Jordi Gasol, ha declarat que “pensàvem que abans que arribes la cinquena onada de la Covid-19 aniríem millorant i tindríem uns bons índexs de turisme, però sembla que ens estem endarrerint. La majoria de turisme que ens arriba és català i això no és suficient”. Gasol, ha manifestat que la situació és incerta, “el cap de setmana millora una mica, però entre setmana la situació és dura i fins i tot hi ha establiments que estan tancats”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!