Centre d’Iniciatives i Turisme

El Vendrell engega un nou projecte per a la reactivació del comerç, els serveis i l’hostaleria

Uns bons ajudaran a impulsar i potenciar aquests sectors afectats per la pandèmia de la Covid19 durant aquest mes de novembre

El regidor de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell, Rubén Gràcia. Ajuntament del Vendrell

El regidor de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell, Rubén Gràcia. Ajuntament del Vendrell

L’Ajuntament i el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT) han signat un conveni de col·laboració per ajudar els comerços, serveis i l’hostaleria local. Una iniciativa que permetrà ajudar a dinamitzar a aquest sectors que han estat dels principals afectats per les mesures restrictives per prevenir els contagis de la Covid19. El regidor de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell, Rubén Gràcia, ha donat tots els detalls sobre aquesta nova campanya per a aquest mes de novembre.

En què consisteix exactament aquest conveni?

L’Ajuntament del Vendrell i el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT) han formalitzat un conveni de col·laboració per desenvolupar el projecte “Bons per a la dinamització del comerç, serveis i hostaleria local”. Arran dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 a l’economia, es vol impulsar aquest projecte per tal de contribuir a incrementar el nivell de consum en el sector i impulsar així l’activitat econòmica i ocupacional del municipi. El projecte Bons del Vendrell té com a objecte la reactivació del comerç, els serveis i l’hostaleria, establint l’emissió de bons de compra de 10 euros, dels quals són beneficiaris els establiments adherits.

Com s’hi pot participar i qui ho pot fer?

Els bons aniran adreçats als ciutadans del Vendrell i a les persones visitants per tal que els puguin utilitzar com a descompte (1 bo = 10 euros de descompte), amb una compra mínima del triple del valor dels bons utilitzats (compra mínima de 30 euros) als establiments adherits al projecte. Aquests bons es podran descarregar des de la web bons.elvendrell.net. Mitjançant el registre en aquest web, s’obtindran els bons. Caldrà omplir un formulari d’ús personal i intransferible i ja es podran descarregar-se.

Quan es posa en marxa?

La iniciativa es va engegar a començaments d’aquest mes de novembre. Del 2 al 12 de novembre, s’ha fet la captació i el registre dels diferents establiments, encara que aquest període s’ha ampliat; i del 12 al 30 de novembre s’inicia la campanya de bons.

A més, s’ha de tenir en compte que són tres dels sectors més afectats per la pandèmia de la Covid19 i s’afegeix que els mesos d’octubre i novembre acostumen a ser els més complicats comercialment parlant.

Són dates consensuades amb els mateixos comerços. En aquest sentit, cal aprofitar aquests mesos per impulsar, potenciar i reforçar les vendes en períodes més baixos de consum.

Quin és l’objectiu del projecte Bons per a la dinamització del comerç, serveis i hostaleria local?

La campanya de bons pretén incentivar la compra per part del usuaris. L’objectiu d’aquests bons és fomentar el consum als establiments locals, augmentar els ingressos dels establiments adherits i aprofitar l’avinentesa per fer una campanya de promoció dels establiments, serveis i hostaleria local.

Com funcionen aquests bons?

Els usuaris disposen de 4 bons de 10 euros de descompte que pot bescanviar als establiments adherits a la campanya. Per poder utilitzar un bo, cal fer una compra mínima a l’establiment. Cada bo de 10 euros es podrà bescanviar per una compra mínima de 30 euros;  i si es fa una compra superior, es podrà utilitzar mes d’un bo en una mateixa compra. Així, doncs:

1 bo per una compra mínima de 30 euros
2 bons per una compra mínima de 60 euros
3 bons per una compra mínima de 90 euros
4 bons per una compra de mínima 120 euros

Abans del pagament de la compra, el consumidor ha d'ensenyar a la persona que li està atenent el bo o bons (impresos o mitjançant un dispositiu mòbil) per poder validar aquest bo i aplicar el descompte corresponent a la compra. Els bons són d'ús personal i intransferible. En el moment de la compra, l'establiment comprovarà la identitat. Cal tenir en compte que els bons disposen d'una data de caducitat impresa i només es podran utilitzar fins aquesta data. Per tant, cal revisar la seva data de caducitat per beneficiar-se dels descomptes a les compres.

Beneficien tant els clients com els comerciants, hostalers...?

Com he dit anteriorment, la campanya vol incentivar el consum al comerç local motivant els clients amb descomptes i augmentar el beneficis del comerç, serveis i hostaleria local.

Quin és el pressupost per tirar endavant aquest projecte?

La subvenció nominativa té un import de 118.000 euros, dels quals 100.000 euros es destinaran a l’emissió de bons de 10 euros (10.000 bons) i els 18.000 euros restants a cobrir despeses de gestió del projecte (aplicació informàtica web i gestió dels bons).

Quina xifra de negoci/benefici preveieu generar?

Amb aquesta campanya es preveu generar una xifra de negoci de 300.000 euros als comerços i empreses locals.

Es preveu alguna campanya més de dinamització d’aquests sectors de cara a Nadal?

L’Ajuntament del Vendrell sempre és present en totes les campanyes que es realitzen durant tot l’any i en la campanya de Nadal sempre hi col·labora intensament fent diferents  activitats per tal de dinamitzar el carrer i a la vegada dinamitzar el comerç.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!