Conflicte Laboral

La plantilla d'Affinity Petcare als Monjos ajorna la vaga i insta l'empresa a acordar la fi del conflicte salarial

Els treballadors avisen que hi haurà aturades al gener si la companyia no s'avé a negociar

Els treballadors d'Affinity Petcare a Santa Margarida i els Monjos han deixat en punt mort la vaga convocada per aquest dijous. Amb l'aturada, la plantilla volia forçar l'empresa a revisar la política salarial i resoldre diversos casos de discriminació entre companys. Tot i que tècnicament la vaga segueix convocada, els treballadors no preveuen tirar-la endavant "com a gest de bona voluntat" per arribar a una entesa amb el fabricant de pinso i menjar per a animals de companyia. El comitè demana a la direcció que accepti la proposta presentada pel Tribunal Laboral de Catalunya "per poder recuperar el poder adquisitiu de la plantilla". Si no s'avenen a negociar, els treballadors convocaran més aturades.

A la planta penedesenca hi treballen 170 empleats. El comitè d’empresa fa temps que denuncia que la companyia aplica individualment i de manera unilateral les millores salarials. Representants dels treballadors de sindicat CCOO expliquen a l'ACN que confien en arribar a una entesa amb la direcció durant les properes dues setmanes. Si no és així, a partir de mitjans de gener tornaran a anunciar un calendari de vagues i mobilitzacions.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!