Agricultura

Ametller Origen replica les al·legacions contra l'Agroparc i sosté que el projecte "revaloritza" el connector ecològic

La firma agroalimentària garanteix la preservació de l'àliga cuabarrada i un increment de l'espai d'hàbitat

Ametller Origen replica les al·legacions contra l'Agroparc i sosté que el projecte

Ametller Origen replica les al·legacions contra l'Agroparc i sosté que el projecte "revaloritza" el connector ecològic. Grup Ametller

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ametller Origen ha sortit al pas de les al·legacions presentades per Unió de Pagesos i la plataforma StopAgroparc contra el projecte per crear un gran parc agrari d'economia circular entre Gelida i Sant Llorenç d'Hortons, a l'Alt Penedès. L'empresa agroalimentària sosté que el seu projecte, de més de 250 hectàrees, "respecta i revaloritza" el connector ecològic del Torrent de Can Joncoses. Alhora, es compromet a preservar les dues parelles d'àliga cuabarrada que habiten a la zona i garanteix que disposaran de 20 hectàrees més gràcies a la recuperació de sols agrícoles que ara estan emboscats. Respecte l'impacte dels visitants –se'n preveuen 50.000 anuals-, Ametller diu que en limitarà la intensitat prop de les masies i camins principals.

La firma penedesenca defensa que l'Agroparc pretén desplegar un model agroalimentari "100% sostenible i circular". Assenyala que un projecte d'aquestes característiques necessita un espai mínim de 200 hectàrees per a explotacions agrícoles i ramaderes, i 20 més de sòl industrial per al processament i logística del producte.

Respecte la ubicació entre Gelida i Sant Llorenç d'Hortons, Ametller Origen recalca la importància de crear el parc en un espai proper a l'àrea metropolitana, amb accés a vies de comunicació de gran capacitat "per reduir els efectes de la mobilitat, tant de recepció de mercaderies com per a expedició dels productes".

Davant les al·legacions que qüestionen el desplegament del pla urbanístic de Can Joncoses, asseguren que aquesta planificació preveu el "bloqueig" de l'espai proper al torrent. En aquest sentit, garanteixen que alliberaran "completament" el marge dret del torrent per potenciar-lo com a corredor ecològic, mentre tota l'activitat industrial anirà al marge esquerre "integrat amb la topografia".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local