Sant Sebastià dels Gorgs

Raventós Codorníu treu al mercat la primera col·lecció de vins dins la DO Penedès

Sant Sebastià dels Gorgs reuneix set productes, dos dels quals surten ara a la venda

Codorníu Raventós treu al mercat la primera col·lecció de vins dins la DO Penedès. ACN

Codorníu Raventós treu al mercat la primera col·lecció de vins dins la DO Penedès. ACN

El grup Raventós Codorníu ha posat en marxa la primera col·lecció de vins de prestigi elaborats a la DO Penedès. “Estem corregint una anomalia històrica”, admeten els responsables de la firma, que fins ara havien elaborat vins penedesencs però no una col·lecció com a projecte global. La iniciativa la formen set vins i neix sota el nom de Sant Sebastià dels Gorgs, en al·lusió al petit monestir d’Avinyonet del Penedès. Aquest juny han sortit al mercat els dos primers productes, Monestir Blanc i Monestir Negre, amb un tiratge de 30.000 i 40.000 ampolles respectivament. Els altres cinc, tres dels quals són qualificats Vi de Finca, s’embotellaran i es posaran a la venda durant els propers anys amb una producció incial de 30.000 ampolles.

“Volem portar a la taula la tradició vinícola del Penedès, apropant els diferents terrers i donant-los a conèixer a tots els consumidors”, ha destacat aquest dimarts el responsable del projecte, Ricard Rofes.

A part de Monestir Blanc i Monestir Negre, la col·lecció Sant Sebastià dels Gorgs inclou també els vins El Claustre de l’Abat Miró, elaborats en blanc i en negre. Codorníu té previst treure’ls al mercat a finals de la tardor.

A partir de la primavera vinent, sortirà al mercat Les Vinyes de Can Matas, amb una producció de 5.000 ampolles. Més endavant, el projecte el culminaran els vins Les Vinyes de l’Aguilera i Les Vinyes Velles de Soldons i Bonastre, els quals encara no tenen data d’embotellament ni comercialització. Com a molt aviat, seria a la primavera del 2023.

La nova col·lecció de la DO Penedès forma part del projecte Vins de Llegat, una divisió de Codorníu que reuneix produccions petites de vinyes històriques, on es verema manualment i es vinifica de forma separada. Dins aquesta divisió hi ha els cellers més petits del grup, com Parxet, Portal de Montsant, Scaladei i Abadia de Poblet.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!