Enoturisme

El Penedès recupera en el primer semestre de l'any les xifres de turistes que tenia abans de la pandèmia

Les terrasses amb bar i programacions culturals durant l'estiu, tendències a l'alça durant els darrers dos anys

El Penedès recupera en el primer semestre de l'any les xifres de turistes que tenia abans de la pandèmia. EIX

El Penedès recupera en el primer semestre de l'any les xifres de turistes que tenia abans de la pandèmia. EIX

El Penedès està vivint un 2022 de marcada recuperació del turisme amb xifres que igualen i, fins i tot, comencen a superar les que es van registrar el 2019, últim any de normalitat abans de l'esclat de la pandèmia. El Consorci de Promoció Turística del Penedès ha presentat avui un primer balanç de l’activitat del primer semestre en el conjunt de l’àmbit del Penedès.

Un dels indicadors que assenyalen aquesta millora és el del número de visites als cellers que formen part de la “Ruta del Vi”. Els 37 cellers que formen part de la ruta i que disposen de xifres actualitzades, han registrat entre gener i maig d’aquest any 76.800 visites a les seves respectives instal.lacions. La “Ruta del Vi” la composen en total 79 cellers penedesencs. El 2019, en el mateix període de gener a maig i sumant les visites de la totalitat dels 79 productors, es va arribar a la xifra de 120 mil visitants. La comparació parcial fa entreveure un creixement sostingut en l’exercici d’aquest 2022.

El president del Consorci de Promoció Turística, Ramon Riera, ha explicat avui en la presentació de les dades realitzada a la seu de les caves Oriol Rosell de Sant Marçal (Castellet i La Gornal), que “estem en un moment de recuperació de l’activitat molt marcat. Els indicadors amb els que treballem són molt bons tant en referència a les visites a les caves i cellers, com en pernoctacions”. Riera ha afegit que “també s’està notant un increment en el programa d’activitats que organitzen els cellers, una circumstància que denota el major flux de visitants”.

Per la seva banda, Núria Sala, directora d’Enoturisme Penedès, ha destacat la diversificació i les noves propostes que busquen els empresaris del sector per tal de potenciar la seva oferta i atraure més visitants i clientela. En aquest sentit, ha fet referència a l’augment de l’oferta de “Wine Bars” en els cellers del Penedès. Actualment, n’hi ha 22, una xifra que s’ha disparat en els últims dos anys a causa de l’arribada de la pandèmia que va obligar i encara obliga als empresaris a anar a la recerca de noves propostes.

Al respecte dels “Wine Bars” és destacable també l’augment de visites a la web on es pot trobar informació sobre ells. Fins a 35 mil visites registrades en els darrers mesos al portal evidencien el creixent interès que desperta aquesta mena d’oferta entre els potencials visitants al Penedès.

Més enllà de la implicació del sector privat en la recerca de noves oportunitats, el Consorci de Promoció Turística es mostra igualment molt satisfet per la creixent tendència del sector públic, sobretot a nivell d’ajuntaments, en la potenciació de l’oferta turística. Ramon Riera ha assenyalat que “la crisi econòmica primer i la pandèmia després han fet veure als ajuntaments que cal buscar recursos i treure partit del que tenim que és molt i molt divers. Tothom veu que cal posar en valor el Penedès i s’hi estan dedicant molts esforços”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!