Consell Regulador

La DO Penedès aprova el Pla Estratègic 2021-2030 amb el focus posat a la producció ecològica i l'excel·lència dels vins

L'ens es proposa aconseguir el distintiu DOQ i reforçar les polítiques de conreu sostenible

Pla obert de la línia d'embotellament del celler Albet i Noya, de la DO Penedès, amb ampolles de vi blanc. ACN

Pla obert de la línia d'embotellament del celler Albet i Noya, de la DO Penedès, amb ampolles de vi blanc. ACN

El ple del Consell Regulador de la DO Penedès ha donat el vistiplau al nou Pla Estratègic 2021-2030. El document, redactat durant els últims sis mesos, marca el 2025 com a horitzó en què tota la producció hauria de ser ecològica. Al mateix temps, l'ens es proposa aconseguir el distintiu DOQ (Denominació d'Origen Qualificada) per reconèixer l'excel·lència dels vins, una fita que anirà acompanyada de diversos requisits d'elaboració. Reforçar les polítiques de conreu sostenible, limitar les vinyes per a què només produeixin per a la DO Penedès –i no es vengui raïm a altres DO-, potenciar les varietats de vinya ancestrals i ampliar la presència de vins de mínima intervenció són altres eixos del nou Pla.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!