Vinya

Avenç en el coneixement de tècniques i mètodes alternatius a la lluita contra plagues en viticultura

L'INCAVI han dut a terme diferents assaigs en parcel·les de la varietat macabeu al Penedès, en vinyes ja en plena producció i per fer front a l’oïdi, el míldiu i la botrytis

Avenç en el coneixement de tècniques i mètodes alternatius a la lluita contra plagues en viticultura. INCAVI

Avenç en el coneixement de tècniques i mètodes alternatius a la lluita contra plagues en viticultura. INCAVI

Com treballar de forma més respectuosa amb el medi, aconseguir productes més saludables i reduir la petjada de CO2 són alguns dels reptes de la viticultura actual. En aquesta línia, des de l’INCAVI, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, s’estan estudiant mètodes alternatius als productes fitosanitaris com el biocontrol en vinya, és a dir, cercar eines d’origen biològic que puguin ajudar a reduir els fitosanitaris clàssics i que deixin menys residus al sòl i a la planta, assegurant un control raonable de les malalties del conreu. Aquest estudi és el projecte PALVIP (Interreg POCTEFA 2014-2020) que porta a terme l’INCAVI juntament amb la Chambre d'agriculture des Pyrénées-Orientales, l’Universitat Autonoma de Barcelona, l’Universitat de Girona, Université de Perpignan Via Domitia, Akinao i Futureco Bioscience.

Per part de l’INCAVI s’han dut a terme diferents assaigs en parcel·les de la varietat macabeu al Penedès, en vinyes ja en plena producció i per fer front a l’oïdi, el míldiu i la botrytis. Els resultats en aquests casos ha estat que els productes de biocontrol poden ser productes complementaris i facilitar així la reducció de dosis de fitosanitaris d’origen químic. També s’han presentat eines de monitorització dels productes que faciliten el seguiment de la seva eficàcia.

La jornada ha comptat també amb la participació de vuitanta assistents. El projecte PALVIP, cofinançat amb un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, ofereix un enfocament innovador en l'estudi de les solucions de biocontrol per protegir els cultius de Catalunya i del Rosselló. Els objectius d'aquest projecte és crear una xarxa d'investigació i experimentació transfronterera i innovadora, permetre la sortida al mercat dels productes de biocontrol adaptats als cultius mediterranis eficaços i econòmicament acceptables per als usuaris per aconseguir el desenvolupament d'una agricultura sostenible.

Aquest projecte també persegueix afavorir el desenvolupament econòmic d'empreses de control biològic i el desenvolupament de les industries locals al voltant de la producció d'aquests productes alternatius. 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local