El SM del CB Ribes s’oblida de competir per l’ascens

Martorell 96 - Bàsquet Ribes 66

Potser – esperem – només va ser durant 40 minuts una mala tarda de diumenge, però la imatge que va donar l’equip ribetà a Martorell dista molt de la dels equips que tenen objectius ambiciosos.

El sènior masculí del Bàsquet Ribes va sortir més tou que mai. Tot i que és un rival conegut – i ho hauria de ser més perquè fins ara és l’únic que s’ha imposat a Ribes -, la defensa ribetana va deixar que els tres millors homes del conjunt local tinguessin el partit més còmode possible: cap d’ells va arribar als 30 minuts jugats però van anotar 65 punts entre tots.

Els errors en el balanç defensiu i la manca d’intensitat al joc estàtic es van materialitzar en el 64% de tirs de 2 que va registrar el Martorell, amb moltíssimes accions acabades en 2+1. Només la solidesa ofensiva de Yeison Colón (23 punts) va evitar un primer quart ridícul. Al segon període el Ribes va aconseguir aturar una mica el ritme del partit, però ho va deixar escapar encaixant un parcial de 7-0 a l’últim minut de la primera part. El Martorell marxava tranquil al vestidor amb un clar 46-30 a favor.

L’equip ribetà ha demostrat aquest any que pot remuntar aquestes diferències, però aquesta vegada no hi va haver reacció. La sortida va tornar a ser igual de tova que al primer quart, i ni tan sols quan els locals van donar descans als seus millor jugadors, el Ribes va ser capaç d’evitar que la diferència creixés i creixés fins a encaixar la derrota més dolorosa de l’any.