Primera Catalana

L’AB Vendrell cau a Manresa i es complica la classificació

Els taronges no poden fallar el proper diumenge davant la visita del Safa Claror a Coma-ruga

Salle Manresa - AB Vendrell. Eix

Els vendrellencs es desplaçaven dissabte passat, a la pista de la Salle Manresa, per disputar un partit d’aquells que valen doble, davant un rival directe, justament l’equip que marcava la zona de promoció de permanència, on una victòria hagués deixat la permanència del Vendrell molt encarrilada. La realitat, però, va ser un altre, els visitants van perdre per la mínima 65-64, en un partit on mai van estar còmodes, mostrant-se erràtics i poc intensos, amb l’afegit de la humitat que hi havia a la pista, on contínuament es tenia que parar el joc, per netejar-la, un factor que va perjudicar el joc dels penedesencs. A manca de cinc partits per acabar la lliga, els de Marc Rovirosa i Eloi Sadurní, estan situats a la vuitena plaça, amb un balanç d’11-14, el mateix que presenten dos equips més, la Salle Manresa i el CN Terrassa, aquest últim amb pitjor bàsquet average general, està en zona de promoció de permanència, per tant, no queda un altre que guanyar el proper diumenge a Coma-ruga, per no caure als llocs calents de la taula.

L’encontre començava travat i amb poca anotació, 8-7 als 6’, però, dos triples consecutius d’Alejandro Cereto, despertaven als visitants, que amb ràpides transicions, trencaven la defensa dels locals, què encaixaven un parcial de 6-15, que deixava un favorable 14-22, pels del Baix Penedès, a la fi del primer quart. L’inici del segon període va ser negatiu pels vendrellencs, precipitats i amb pèrdues de pilota, un llast al llarg del partit, es van col·lapsar en atac, anotant només quatre punts en sis minuts i mig; per contra els manresans, ho aprofitaven per clavar tres triples, que donaven pas a un parcial de 17-4, que capgirava 31-26 el lluminós. Encara bo, que els taronges, responien amb un altre parcial de 0-7, que deixava un 31-33 al descans.

La represa va estar molt igualada, amb alternances constants al marcador, del 36-39 al 44-41, on dos triples de Yero Thiam i Lluís Casado, donaven oxigen als visitants, 44-47, encara que els del Bages, s’avançaven 51-49 a l’espera del període definitiu. Un últim quart, de màxima tensió, que va començar amb domini de la Salle, davant un Vendrell encallat, tres punts en quatre minuts, que donaven la iniciativa 57-52 als locals a 6’ del final; a partir d’aquí, però, els taronges van pujar la intensitat defensiva, amb un Marc Molina dominador dintre la zona, que acostava als seus 60-58, a dos minuts i mig del final, de tota manera, les errades en els tirs lliures dels visitants, amb un 0/6 en el tram final, seria determinant en el resultat. S’entrava, doncs, en un final a cara o creu i amb un 65-62 a manca d’un minut, on Oriol Mateu anotava pels vendrellencs, 65-64 a 40 segons de la fi, en el següent atac els manresans fallaven i a 20 segons, els visitants tenien la pilota per capgirar el lluminós, en la penetració del base del Vendrell, els àrbitres no van veure res, decisió molt discutida pels visitants, deixant vuit segons on els locals, van saber moure molt bé la pilota, evitant la falta dels taronges  i sentenciant el marcador final.

Ara, cal passar pàgina i centrar-se en derrotar al Safa Claror, el proper diumenge a Coma-ruga, en un partit del qual només es pot esperar la victòria dels vendrellencs.

AB Vendrell: Francisco (2), Casado (13), Mateu (15), Thiam (9) Solé (2), Cereto (10), M. Molina (8), Gabaldón, Luna (3) i O. Molina (2). 5/17 triples, 9/17 tirs lliures, 13 faltes.

Parcials: 14-22, 17-11 (31-33), 20-16 (51-49), 14-15 (65-64).

Doble victòria del sènior femení i del sènior B masculí aquest cap de setmana

El sènior femení obtenia una doble victòria a domicili aquest cap de setmana, divendres guanyava per 33-46 a la pista del Salou Sots-25 i dissabte s’imposava  per 58-61 a la pista de La Selva. Després de deu jornades disputades, les taronges, estan classificades en sisè lloc, amb un balanç de 6-4, en la fase d’ascens a segona catalana. Dissabte rebran la visita del líder, el conjunt de l’Àguiles.

Per la seva banda el sènior B masculí també tenia una doble victòria aquest cap de setmana, en la fase final del campionat territorial. Dijous guanyava el derbi comarcal, al superar a domicili, per 89-91 al Bàsquet l’Arboç, en un gran partit que es va decidir a la pròrroga; dissabte superaven per 71-63 al conjunt de La selva B. Amb aquests resultats els del Vendrell se situen tercers, amb un balanç de 5-4, a l’espera de visitar el proper dissabte, novament la pista de l’Arboç, per jugar davant l’Arboç B.