La vinya ecològica triplica la seva superfície respecte a una dècada enrere
El cultiu de raïm sense productes químics arriba al 61%, amb més de 400 cellers
- ACN/ Gemma Sánchez |
- 20-11-2025
El cultiu de raïm sense productes químics arriba al 61%, amb més de 400 cellers
L’aportació permet ampliar la capacitat de producció i millorar la maquinària d’aquest espai que impulsa set projectes vitivinícoles
La denominació d’origen, la primera del món a assolir la conversió total a l’ecologia, reuneix més de 20 cellers en un dels principals esdeveniments gastronòmics del país
La iniciativa busca millorar la comercialització dels petits cellers, connectar-los amb nous públics i reforçar la marca Penedès
La denominació d’origen patrocina l’esdeveniment gastronòmic, que se celebra del 27 d’octubre al 2 de novembre, i impulsa una ruta per restaurants d’alt nivell de la capital catalana
La iniciativa del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès compta amb el suport dels ajuntaments de Calafell, Cunit i la Bisbal del Penedès, i amb el patrocini d’Arròs Bayo i la DO Penedès
El preu del dòlar també dificultarà la comercialització dels seus vins als Estats Units
L'increment se centra sobretot en la varietat xarel·lo, que es recupera un 28%, i la macabeu, amb un increment del 13,1%
Els 5 millors vins blancs catalans són penedesencs i el Cultivare Xarel·lo se situa entre els 10 millors blancs de l’Estat espanyol
El president del CCPAE visita la DO Penedès per reforçar la col·laboració entre ambdues entitats de cara a una verema històrica marcada per la sostenibilitat i l’agricultura ecològica
La gran fira de vins i caves del Penedès torna del 4 al 6 de juliol amb una carpa millorada, més tastos, noves propostes artístiques i les actuacions de Robben Ford, Avishai Cohen i Joe Lovano, entre d’altres
La denominació esdevindrà la primera del món en fer una verema 100% ecològica aquest 2025
Set cellers diferents s’enduen les medalles d’or en una gala celebrada a l’Auditori de Vilafranca
El sector prepara les vinyes per una verema sense químics en defensa de la sostenibilitat i de revalorar els vins
El president del Consell Regulador lamenta que alguns importadors nord-americans "fa mesos" que han frenat les comandes
En total, es van servir 2.000 racions de xató, acompanyades d’una copa de vi de la DO Penedès, que es van esgotar completament
Joan Gené diu que “tindria sentit” crear una nova DO d’escumosos catalans però veu els elaboradors lluny d’una entesa
Gran acollida dels vins Penedès elaborats amb varietats autòctones en la segona edició de la trobada amb professionals a Londres
Els criadors posaran a la venda més de 1.800 exemplars d’aviram entre peces vives, trossejades i cuinades
La Master of Wine Sarah Jane Evans MW hi serà present. La DO segueix treballant l’objectiu d’internacionalització dels seus vins
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local