Gastronomia

Granja de pollets. ACN / Salvador Miret
Gastronomia

La carn de cada dia

Que llegir no ens faci perdre el fet d'escriure. I la polèmica sobre la carn roja no ens faci perdre perspectiva sobre el que mengem

  • Francesc Murgadas |
  • 19-01-2022
Eix
Gastronomia

Renovar-se o morir

De fet, ja en tenim un exemple històric amb la creació del restaurant a França arran de la revolució que feu fora Lluís XVI

  • Francesc Murgadas |
  • 28-12-2021
Escudella. ACN
Gastronomia

Els àpats de Nadal

Utilitzo el plural intencionadament. Perquè, per poc que reflexioneu, constatareu que els menús de Nadal i Sant Esteve constituïen una unitat que després, cada casa repartia al seu gust

  • Francesc Murgadas |
  • 16-12-2021
Gastronomia

Temps de bolets

Ara, al meu entendre, hi ha tres grups de bolets clarament diferenciats

  • Francesc Murgadas |
  • 01-12-2021
Vi novell. Eix
Vins

El refranyer

Si féssim cas del que recitaven cada any els nostres avis, els porcs serien ja botifarres i les botes de vi estarien plenes i tapades. "Per Sant Martí, mata el porc i tapa el vi"

  • Francesc Murgadas |
  • 16-11-2021
Eix
Gastronomia

Peix senzill

Com ja haureu deduït, el concepte "senzill" anava inicialment i bàsic adreçat al preu del producte genèric. Una galera mai podia -semblava- competir amb una gamba. Encara que, a la cassola, les diferències es reduïssin

  • Francesc Murgadas |
  • 06-11-2021
El fricandó és el plat favorit dels catalans del 2021, segons el concurs de la revista 'Cuina'. PARTEE / COOK-ID
Gastronomia

El plat favorit dels catalans

La selecció de plats presentats a votació és força eclèctica, anant de la sumptuosa sarsuela a la modesta ensalada russa i de les selectives galtes de porc als omnipresents i diversificats canelons

  • Francesc Murgadas |
  • 21-10-2021
Varietats de tomàquets i altres hortalisses exposades a la I Fira de la Tomaca del Priorat a Falset. ACN / Mar Rovira
Gastronomia

El temps del rebost

Tot juga a favor nostre. La fruita de pinyol, el tomàquet, la ceba i moltes altres verdures estan en el seu millor moment de maduració. I fruit de la sobreproducció, a un preu més que raonable

  • Francesc Murgadas |
  • 03-09-2021
Tomàquets. Eix
Gastronomia

L'any del tomàquet

Si encara no heu sucumbit a la telecomanda i al repartidor duent-vos l'encàrrec de fruita i verdura, segur que ho heu notat

  • Francesc Murgadas |
  • 28-07-2021
Eix
Gastronomia

Seguretat alimentària

Llegeixo una notícia que afirma que el 70% d'allò que mengem ens arriba de l'estranger

  • Francesc Murgadas |
  • 14-07-2021

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!