Gastronomia

14/03/2019 20:32:48

Fora complexos

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Salsa de xató. Eix

Llegeixo l'enèsim article que lloa les salses mare de la cuina francesa. I jo em pregunto: Perquè no fem el mateix amb la cuina catalana?

28/02/2019 11:42:10

Cuina Frankenstein

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Oferir carn i peix lliures de pesticides, hormones, antibiòtics i contaminants, acabant al mateix temps amb el maltractament animal i permetent la regeneració de les espècies marines en vies d'extinció. Qui pot refusar una oferta com aquesta?

21/02/2019 16:38:13

Tapes, quines tapes?

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Tapes. Eix

Veig, amb certa estupefacció, que el govern de l'estat espanyol està fent gestions al més alt nivell per tal que les "tapas" siguin incloses en el Catàleg de Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco, al costat del Cant de la Sibil·la de Mallorca o les Falles de València

17/01/2019 18:10:43

Un altre rànquing?

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Una notícia que explicava que entre els millors plats d'arreu del món, només un dels nostres, la paella, figurava entre els cinquanta primers "best foods". I en el lloc 47

30/12/2018 09:50:14

La revolta del sofregit

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Alguna cosa es mou en el món dels fogons de prestigi quan un xef com Dani Garcia, tres setmanes després de rebre la tercera estrella Michelin pel seu restaurant de Marbella, decideix tancar el seu establiment i retornar el preuat guardó als francesos

26/12/2018 09:50:15

El rebost del nord

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Finalment, la ramaderia ha arribat a l'ambient marí

05/12/2018 20:17:40

La constel·lació minvant

Francesc Murgadas Les Cabanyes

On queda l'esperit fundacional de la Guia Michelin? Aquell llibre que explicava on valia la pena aturar el vehicle o fins i tot desviar-lo, per tastar productes de qualitat cuinats amb amor i professionalitat i arrelats al territori

29/11/2018 14:58:28

Encara són vius

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Coradella de Molins de Rei. Eix

La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei

15/11/2018 10:15:00

Invasió subtil

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Alguns dels insectes que s'han pogut degustar en la presentació del cicle per divulgar nous hàbits alimentaris. ACN / Laura Cortés

Manllevo el títol del conte breu de Pere Calders. Potser perquè el producte que l'altre dia vaig veure per primer cop a les lleixes d'un supermercat era oriental, com en aquella narració. Insectes, la majoria saltamartins i grills, fregits i folrats d'una crosta més o menys caramel·litzada

04/04/2018 11:28:58

Naps i cols

Francesc Murgadas / AMIC Les Cabanyes
Espigalls. Eix

Aquests dies s’ha tancat, a la comarca del Garraf, la temporada dels brotons i els espigalls. Dues formes més o menys autòctones d’una mateixa col (la brotonera)

07/03/2018 18:11:04

Un arròs a la cassola

Bienve Moya Vilanova i la Geltrú

Em llevo de matí, animat, i com que em sento de bon humor, em pregunto què podria fer avui per contribuir a la felicitat de l’espècie humana?

29/11/2017 10:19:41

La Llotja D.O. Terra i Mar

Jaume Casañas Cunit
La Llotja D.O.. Eix

El projecte és un bon exemple per treballar aquest relat global del que ha de ser la eno-gastronomia al Penedès, cercar els millors ingredients del Penedès i combinar-los per trobar la millor formula de l’èxit

23/11/2017 10:29:53

Torna el Tapa a Tapa a Sitges, una desena edició amb novetats (vídeo)

Bàrbara Scuderi Sitges
Sitges Tapa a Tapa. Eix

La cita del Tapa a Tapa es repeteix cada primavera i cada tardor. Del 23 de novembre al 3 de desembre, alta cuina en petit format en vint establiments de la vila

30/10/2017 13:50:30

Cases de menjars a Barcelona

Teresa Costa-Gramunt Vilanova i la Geltrú
Coberta de 'Un recorregut per les cases de menjars de la ciutat '. Eix

Ricard Martín ha aplegat una sèrie d’articles que fan visible una selecció acurada de cases de menjars populars, gastrobars i bodegues, on es menja de primera a un preu ajustat en una de les ciutats més cares del món

24/10/2017 20:41:30

Ranxos i ranxaires

Teresa Costa-Gramunt Vilanova i la Geltrú
Coberta de 'Ranxos i ranxaires'. Eix

Deia l’escriptor Josep Pla, aquell gran observador, que la cuina responia al paisatge. Cert: elements del paisatge són en cada plat perquè és de la natura d’on provenen els aliments

01/02/2017 18:12:27

Salvem la croqueta

Francesc Murgades / AMIC Les Cabanyes
Croquetes . Eix

La croqueta ho suporta tot. Com Proust amb la seva magdalena, tothom té la seva croqueta amb el seu toc. Tants caps tants barrets

22/11/2016 12:26:11

Crònica de la IIa Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú

J.G. Roso Vilanova i la Geltrú
IIa Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú. Xavier Prat

Mirar-nos el melic potser és una bona manera de que ens ho comencem a creure. Tenim els ingredients, les receptes, i els joves i entusiastes valors com la Laura Lucas, el Kilian Ventura i el José Romero

08/06/2016 17:03:22

La cuina de Terra i Taula es fusiona amb l’art, la poesia i la música en la Galeria de Ceràmica Roser Oter

Terra i Taula El Vendrell
Silvia Bel. Eix

L’actriu Sílvia Bel ha recitat poemes amb què els cuiners de Terra i Taula s’han inspirat per a elaborar quatre plats

25/05/2016 17:51:59

La ruta del Xató acomiada la temporada amb un homenatge als periodistes

J.G. Roso Vilanova i la Geltrú
Master Class d’aprendre a fer salsa del xató per a la premsa. Eix

Prop d’una vintena de professionals de la comunicació, i algun afegit com ara jo, ens vàrem disposar al voltant d’unes taules perquè mestres xatonaires i diferents xefs de les comarques on fem xató en fessin unes classes del diferents tipus d’aquesta salsa

17/11/2015 19:05:26

El primer espai gastronòmic centra les mirades d'un públic entès amb una mostra d'alta qualitat

Node Garraf Vilanova i la Geltrú
El primer espai gastronòmic Origen Garraf. Eix

La primera exhibició conjunta, en que els nostres productors, mercats i cuiners locals, van ser els introductors dels productes locals i de proximitat van captivar el públic en aquest nou format, seguint els detalls de l’elaboració d’aquests plats amb Origen Garraf

13/05/2015 12:54:28

Segona Edició 'Corecuinà' amb Wataru

Terra i Taula El Vendrell
Eix. Logo del 'Corecuinà'

El col·lectiu Terra i Taula conjuntament amb l'artista Japonés Wataru proposa una segona edició de Corecuinà al Celler Avgsvts Forvm del Vendrell

01/05/2015 07:51:32

4ª Ruta de Tapes del Vendrell

Gremi d'Hostaleria Baix Penedès El Vendrell
Eix. Ruta de Tapes del Vendrell

Del 30 d'abril al 10 de maig, les torrades, les barquetes, les broquetes i les coques són les protagonistes de la quarta Ruta de tapes

21/04/2015 20:33:08

Vilafranca acollirà la primera Fira de la Cuina del Vi

Redacció Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca. Vilafranca acollirà la primera Fira de la Cuina del Vi

La primera Fira de la Cuina del Vi és una nova iniciativa d'enoturisme gastronòmic que vol subratllar Vilafranca i el Penedès com a destinació turística

05/12/2014 20:29:56

La Manduca: aula gastronòmica per aprendre a cuinar i a degustar

Meritxell Bayarri Vilanova i la Geltrú
EIX. La Manduca: aula gastronòmica per aprendre a cuinar i a degustar

Cuiners especialitzats ensenyaran tècniques culinàries d'altres països

Pàgines: 1
Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més