Gastronomia

Amb calma

Té sentit parlar de gastronomies més o menys locals?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 16-11-2023
Gastronomia

Galetes de carabassa per a Halloween

Pots utilitzr motlles per tallar les galetes en formes típiques de Halloween com bruixes, carabasses, gats, escombres, ratpenats, calaveres, etc.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 26-10-2023
Gastronomia

Girant la truita

Els francesos podrien estar a punt de donar-nos una nova lliçó en el camp de la gastronomia

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 26-10-2023
Gastronomia

Salvem la mar

L'arribada del temps del bacallà (si més no en el receptari tradicional) m'ha generat una reflexió sobre la nostra cultura gastronòmica. L'europea

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 18-10-2023
Gastronomia

La nova estació

Val a dir que, amb el temps que hem tingut, sequera inclosa, el canvi d'estació ha vingut una mica endarrerit. Però el calendari vegetal mana i, agradi o no

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-09-2023
Gastronomia

Estalvis i estovalles

És evident que menjar i beure és un capítol important de les despeses de la casa. Com ho és el consum d'oli d'oliva en una terra que l'ha fet emblemàtic

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 13-09-2023
Gastronomia

Cara o creu

Els Hamlets de la cuina ja fa mesos que ens debatem entre el ser de la compra de fruita i verdura a l'engròs i el no ser de les bosses de plàstic transparent on s'inclou una quantitat predeterminada de producte

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-08-2023
RECEPTES

Spaguetis amb xampinyons

Aquesta recepta és adaptable, podent-se afegir altres ingredients com ara formatge parmesà ratllat, pebrot vermell picat o espinacs frescos per personalitzar-la al gust. Bon profit!

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 30-08-2023
Gastronomia

La mosca al nas

Una manera d'actuar que recorda molt l'estratègia de les malauradament freqüents "fake news" que tan de moda va posar l'expresident dels EUA Donald Trump

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 27-07-2023
Gastronomia

El primer plat

Hem de recordar que l'home va poder superar la pèrdua o desgast de les dents gràcies a les sopes més o menys convertides en puré per la cocció llarga i constant a la marmita de la tribu o la família

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 12-07-2023
Gastronomia

És de justícia

La nostra història gastronòmica hauria de tenir el seu lloc en la cultura del nostre planeta. I, agradi o no, des de la dimensió dels nostres Països Catalans que existien en aquells moments i que avui encara reivindiquem amb força

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-06-2023
Ametller Origen

Tot el que tastes, a Ametller Origen té un perquè

La companyia té una manera de fer única per aconseguir productes de qualitat, amb el màxim de sabor i nutrients. Ara, llança una campanya de marca per explicar a tota la comunitat la seva manera de fer

  • Ametller Origen |
  • 16-06-2023
Gastronomia

La profecia

Julio Camba, gastrònom de referència de la postguerra espanyola, feia l'any 1937 la reflexió següent: "Preveo que en el transcurso de muy pocas generaciones, el arte de comer habrá sido enteramente substituido por la ciència de nutrirse"

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-06-2023
Gastronomia

Globalització

El problema és que aquesta globalització es produeix en un món tecnificat que redueix l'alimentació a una dosificació de calories i compostos químics

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 25-05-2023
Gastronomia

El que faltava

A casa nostra, tot va començar el 2004, quan una empresa vinícola de la Ribera de Duero va elaborar el primer vi "desalcoholitzat" del país

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 11-05-2023




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local