Catalunya - Món

Castanyada. Eix
Festivitats

La festa contra la mort

Aprofitem la celebració de Tots Sants i el dia dels difunts, per reflexionar sobre la qüestió. Tots els somnis d’eternitat (la religió) han posat com a colofó de la vida de treballs, un Valhalla de felicitat eterna, desocupada i libèrrima

  • Bienve Moya |
  • 26-10-2021
Eix
Educació social

Parlem de la por, de les pors...

Quan un infant mostra indicis de por, els adults hem de tenir present viure aquesta situació amb normalitat i sense mostrar preocupació o angoixa, sobretot estant ell/a present

  • Joan Rodríguez i Serra |
  • 25-10-2021
Coronavirus. Eix
Coronavirus

Amunt els cors, fora restriccions!

Quan ha arribat aquest temps en que donem per acabada una època de restriccions potser és el moment de fer-nos algunes reflexions i preparar-nos per un futur encara amb una prudent incertesa

  • Sixte Moral |
  • 25-10-2021
Coberta de 'El secret del brigadista' d'Andreu Claret. Eix
Literatura

El secret del brigadista

El llibre narra la història dels fets de la Fatarella, les conseqüències de la batalla de l’Ebre i el paper dels brigadistes i tot envoltat del misteri de la presència dels cavallers templers

  • Frederic Llopart |
  • 24-10-2021
Inquisició. Eix
Estat i justícia

Bromur o inquisició

Fins al darrer moment he estat dubtant si parlar de la greu ofensa feta al bromur militar que, segons deien, ens donaven al campament per frenar els nostres baixos instints, o de la capacitat dels “Pandora papers” per destapar corruptes

  • Francesc Murgadas |
  • 24-10-2021
Lloguers i salaris, Berlín i nosaltres. AMIC
Accés a l'habitatge

Lloguers i salaris, Berlín i nosaltres

Fins que no millorin les condicions laborals dels joves no es garantirà un accés raonable a l'habitatge

  • Enrich Llach / AMIC |
  • 21-10-2021
El fricandó és el plat favorit dels catalans del 2021, segons el concurs de la revista 'Cuina'. PARTEE / COOK-ID
Gastronomia

El plat favorit dels catalans

La selecció de plats presentats a votació és força eclèctica, anant de la sumptuosa sarsuela a la modesta ensalada russa i de les selectives galtes de porc als omnipresents i diversificats canelons

  • Francesc Murgadas |
  • 21-10-2021

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local