
-
Cartes a la direcció
-
ECOL3VNG
- Vilanova i la Geltrú
- 08-05-2025 13:24
Trobada anual a Benifallet. Eix
Fem una crida a tothom: jubilats, estudiants, músics, famílies… Tothom té alguna cosa a aportar
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
En un món ple de reptes globals -crisi climàtica, desigualtats socials, guerres i desconnexió comunitària- molts ens preguntem què podem fer per contribuir a un canvi real. Potser la resposta és més simple del que pensem: unir-nos, compartir i actuar junts, més enllà de les barreres generacionals.
A Vilanova i la Geltrú, tenim dues iniciatives que ens permeten fer-ho amb alegria i sentit col·lectiu: la moneda social Turuta i les Cantades Populars pel Planeta i la Pau, que fem cada dijous en espais públics. Aquestes accions no són només una forma d’activisme, sinó també una manera de construir comunitat, fomentar l’esperança i transformar l’espai públic.
La Turuta és una moneda complementària, una eina que promou una economia local, cooperativa i solidària. La seva proposta ens permet connectar, oferir coneixement, compartir recursos i rebre’n en un intercanvi de valor que va més enllà de les lògiques de mercat. És una manera de mantenir-nos actius i útils a la comunitat, independentment de l’etapa de la vida en què ens trobem.
Les Cantades Populars pel Planeta i la Pau, per la seva banda, són una expressió senzilla però poderosa de l’activisme comunitari. Cada dijous, ens reunim per cantar junts. No cal saber música, només ganes de compartir un moment de reflexió i d’acció per la Pau i el Planeta. És una manera de transformar els espais públics amb un missatge d’esperança i compromís. A turuta.cat anem publicant el lloc on cantarem cada setmana.
El cap de setmana passat (3 i 4 de maig), un grup de 18 persones de Vilanova —del que anomenem el “cor de la Turuta”— vam participar a la trobada anual a Benifallet de seguidors de les cançons i missatges de Pete Seeger, un referent del cant com a eina de transformació social. El lema d'enguany era precisament: "Encara podem canviar el món." Allà, entre cants i somriures, vam sentir que sí, que encara hi som a temps. Que la veu col·lectiva, quan surt del cor, pot transformar realitats.
I aquí és on fem una crida a tothom: jubilats, estudiants, músics, famílies… Tothom té alguna cosa a aportar! Implica’t. Vine a cantar. Participa. Aporta el que saps, el que ets, el que vols veure al món. La millor herència que podem deixar no és el que tenim, sinó el que fem junts.
Encara tenim molt a dir. I sí: encara podem canviar el món!!!
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!