OPINIÓ

Lluita de llengües

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Roberto Varela, conselleiro de cultura ha decidit continuar amb una extensa tradició de Galícia, castellanitzar el nom dels seus pobles i ciutats. També ultimament a la Televisió de Catalunya, s'ha escoltat com reporters eren capaços de traduïr un cognom al català sense cap mena de problema (Del Niu).

Crec que les llengües són una medi de difusió de cultura, idees i una manera de entendre'ns i socialitzar-nos. Les zones on tenim la sort de ser bilingües, és normal que reivindiquem l'aplicació de la llengua que està només arraigada a la nostra terra, per tal de no perde una part de la nostra cultura.

Un exemple clar, pot ser la diferenciació existent entre homes i dones. Actualment, des del ministeri d'igualtat es propulsen lleis i iniciatives en part discriminatòries cap a els homes. És el que s'anomena discriminació positiva, una discriminació en favor de la part més mal parada.

Em sembla que és perfectament defensable si aquesta discriminació té un límit en el temps. Ja que en el cas del català, com en de les dones, mereixen una "justícia històrica".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local