Qui són les heroïnes?

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Tres generacions amb formes diferents de pensar, diferents ideals i sobretot, una educació i una cultura molt diferent.

La generació més gran, encara està dominada per aquell pensament d’obligació moral i aquella cultura que les duu a no tenir gaires aspiracions en el món laboral i només desitgen dedicar-se amb totes les seves forces a servir la seva família, ser una bona mare i una bona esposa. Si treballen es per necessitat, i molt sovint no per ambició. Aquests valors han estat transmesos des de les generacions que les precedien.

La següent generació de dones trenca majoritàriament amb aquests valors i una nova idea sorgeix en les seves ments. Per què nosaltres no ho podem fer? M’agrada la meva feina, la faig amb professionalitat i obtinc grans resultats, però... per què és ell el meu cap i per què cobra més que jo? Totes aquestes preguntes provoquen un canvi en la forma d’actuar d’aquestes dones i amb passos ferms i decidits es filtren en la societat i en el món laboral. Però els dos sexes d’aquesta generació avancen igual? Actualment podem comprovar com això no succeeix. Aquestes dones es troben amb una majoria d’homes amb una mentalitat corresponent a la generació anterior que contradiu i suposa la major dificultat per instaurar nous valors.

La tercera i més jove generació, creix ja amb les noves idees i tenint exemples de dones que aconsegueixen els seus objectius i que són valorades per la seva professionalitat. Aquesta generació de dones es recolzada per una tercera generació d’homes, educats ja amb aquests valors, que en tots els àmbits de la vida tenen un tracte ja d’igualtat.

Per tant, desprès d’observar això, podríem plantejar una pregunta: Qui són les heroïnes? Les dones de la tercera i més jove generació que poden aspirar a alts càrrecs, a tractes d’igual i a poder desenvolupar la feina que volen i a portar una vida personal també marcada per la igualtat, o les dones de la segona generació que encara intenten reeducar als homes de la seva pròpia generació i van trencar fronteres per què les següents dones podessin creuar-les sense dificultats i seguir avançant?

Es cert que encara queden fronteres per vèncer, però fronteres que, en la nostra societat, seran més fàcils de superar ja que, les noves generacions creixen sabent que aquelles fronteres no tenen futur. La nostra societat encara te mancances i es necessari seguir lluitant per aconseguir la igualtat, no ens hem de conformar amb el mínim.

Afortunadament en altres societats històricament més avançades, ja es comença a veure el fruit de la tasca de la generació intermèdia que ha hagut de nedar entre les aigües de la tradició més masclista i la de la lluita per la igualtat. Sens dubte, han deixat el terreny molt més planer a la nova generació. Vagi per elles el meu sincer homenatge i agraïment per la feina feta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local