Festes Nadalenques 2.0

Cap d'any: Balanç 2.0

Núria Escalona. 2013 Best moments on instagram

Núria Escalona. 2013 Best moments on instagram

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Em decanto per recordar els millors i fer memòria dels pitjors per no tornar a repetir de la mateixa manera allò que no ens ha agradat. Ve a ser allò de “saber d’on venim per saber cap a on anem“. Però en dates com aquestes, en temps de #DigiTalk, quines eines tenim?

Fa anys que penso que les publicacions que emetem en els nostres perfils personals a la xarxa també poden donar-nos un bon resum del nostre any. Fer balanç en aquestes dates sembla ser que és una cosa que ens encanta. Ho trobo del tot saludable, sobretot per demostrar-nos a nosaltres mateixos que no tot és tan negre com ho pintem i que també hem tingut dosis d’optimisme. Seguint amb els nostres perfils personals a la xarxa, trobem algunes plataformes que ens poden servir més que d’altres per aconseguir aquest objectiu. Twitter potser ens dóna una compilació de l’actualitat que ha marcat el nostre any, però quines ens poden donar un resum dels nostres moments del 2013? Sóc partidaria d’Instagram i Facebook. Però, per què us explico això?

Si teniu perfil d’Instagram és molt probable que aquest cap de setmana hagueu vist com molts instagramers penjaven un resum de les seves fotos del 2013, però en format vídeo. Un vídeo resum que pot servir per fer aquest balanç que comentàvem. Són moltes les persones que m’han demant com fer-ho. Com deia, això ens agrada! Així que us explicaré com fer aquest vídeo pas a pas:

1. Heu de tenir un compte a Instagram i haver penjat fotografies durant el 2013. En el meu cas el meu nom d’usuari és nuriaescalona.

2. Heu d’anar a la pàgina web de Statigram. Statigram és una eina per obtenir dades estadístiques sobre les nostres publicacions a Instrgam. I un cop a la pàgina us heu de registrar (imatge inferior).


3. Quan entreu veureu la imatge que hi ha a continuació. En el menú de la capçalera, al costat del logo de Statigram, heu d'anar a l'apartat Snapshots (imatge inferior).Pas 3.

4. Anireu a parar a una pàgina on sortiran nou opcions relacioandes amb el concepte snapshots. Ens hem de fixar en les tres primeres (Imatge: Pas 4)


5. D’aquestes tres seleccioneu la primera per fer un vídeo-resum o la segona per fer una imatge resum. Tant per una com per l’altre haureu d’intrduïr el vostre e-mail i premer send. El proper pas serà rebre un e-mail amb aquest vídeo o imatge, tal i com podeu veure aquí (imatge inferior).

6. El mail l’heu d’obrir desde el dispositiu mòbil on tingueu l’aplicació d’Instagram. Descarregeu el vídeo i guardeu-lo al vostre mòbil (imatge esquerra). Un cop desat el trobareu en el rodet del vostre dispositiu, cal que ho comproveu (imatge dreta).

7. Tenim el vídeo, només ens queda pujar-lo i compartir-lo amb els nostres contactes a Instagram. En aquest punt heu de fer com sempre, però en comptes de tirar una imatge triareu el vídeo. Statigram recomana compartir-lo amb l’etiqueta #memostatigram per tal de donar-li més visibilitat.

8. Un cop publicat a Instagram, donat que el teniu en el vostre mòbil, també el podeu aprofitar per compartir en altres plataformes. El meu vídeo resum dels moments Instagram ha estat aquest:

 

Si preferiu fer la imatge-resum, el procediment és exactament el mateix.

Hem vist Instagram, però què ens proposa Facebook? Quelcom molt més senzill. Us haureu adonat que des de principis de desembre, quan entreu al vostre perfil de Facebook, al lateral esquerra hi trobeu un destacat on hi diu “Mira el teu 2013 en retrospectiva“.

En aquest cas, només cal que premeu al damunt i us redireccionarà a una web on es creullen els vostres 20 moments més destacats a la plataforma.

En forma convencional, a Instagram o vía Facebook… que tingueu un bon balanç!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local