Llengua catalana

Gaudim o disfrutem, 2a part

EIX. Gaudir

EIX. Gaudir

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Em consta que l’últim article ha creat controvèrsia. Em temo que no se m’ha acabat d’entendre —no em devia explicar prou bé. (Si no llegiu l’article anterior, no entendreu res).

Per començar, potser no vaig deixar prou clar que el tema és escaient quan parlem de català de formalitat baixa o mitjana.

Jo no volia dir que ara el que hem de fer és enterrar el gaudir i posar-nos a escriure disfrutar com uns bojos. No em mal interpreteu. Jo només pretenia indicar les tres opcions que tenim. Ara bé, cal tenir en compte —jo me’n rento les mans— que la segona opció és incorrecta, o millor dit, no és normativa.

Així doncs, reitero: com a comunitat lingüística podem apostar per una de les tres opcions, jo trio la tercera.

Sempre he pensat que hem d’aconseguir un català col·loquial propi i genuí. L’havíem tingut molts segles, només cal tornar-lo a trobar. Aixafar el català col·loquial amb expressions pròpies del català formal no és una bona idea per aconseguir una llengua normal.

 

PS: recordem que també tenim expressions fantàstiques com passar-ho bé.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local