Política municipal

Queti Vinyals "estem preparats per governar la ciutat"

ERC. Debat

ERC. Debat "Decidim junts Vilanova i la Geltrú"

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El debat va voler iniciar-se amb una perspectiva històrica des del punt de vista del desenvolupament econòmic per centrar-se en l'actualitat i el potencials que tenim com a ciutat. Amb aquest debat sobre les oportunitats i la ciutat de referència que pot arribar a ser la capital del Garrf, ERC tanca el cicle de debats oberts a la ciutadania, "Decidim junts Vilanova i la Geltrú", per preparar la base del que serà el programa electoral que presentaran a finals d'aquest any.

A l'acte que es va fer dissabte passat dia 25 d'octubre pel matí hi van assistir més de cinquanta persones i va comptar amb la presència de l'alcaldable de Vilanova i la Geltrú, Queti Vinyals, l'enginyer i historiador, Albert Tubau, el president de l'Adeg, Isidre Also, el representant de CCOO, Albert Rodríguez, Jose Manuel Pereira, president de l'Estació Nàutica, Alba Cruells, representant del Festival Vida, Olga Arnau, membre del col·lectiu Dones d'Empresa, Tòfol Tubal, especialista en Ports, Òscar Valverde, arquitecte, Rafael Florenciano, president de Node Garraf, Francesc Sutrias, gerent de l'Eixample Nord, Francesc Serra, president de La Unió Vilanovina i diversos representants d'entitats, comerços i hotelers de la ciutat, a banda de la resta de persones interessades i militants del partit.

En el primer torn d'intervencions, l'historiador Albert Tubau, va exposar que en els seus inicis Vilanova i la Geltrú era una ciutat tancada, mal comunicada i sense recursos però, que malgrat això va saber sortir-se'n i ser pionera a Catalunya. Segons Tubau, som una ciutat de referència comercial, gastronòmica, festiva... No fa falta buscar ser ciutat de referència sinó tenir capacitat d'oferir oportunitats i ser nosaltres mateixos. Va defensar el potencial de la identitat i les pròpies particularitats que la diferencien de la resta; és per això que no volem una ciutat clònica sinó una ciutat on s'hi pugui viure i, a més a més, on s'hi pugui treballar. I aquí va defensar el model estratègic coherent de les tres es: equilibre multisectorial, eclecticisme per agafar el millor de cada àmbit i ètica per tenir clars el conjuunt de valors i principis de la societat.

Per la seva banda, el president de l'Asociació d'Empresaris del Garraf-Penedès (Adeg), Isidre Also, va exposar que una ciutat generadora d'oportunitats és aquella que disposa de treball, inversió i talent. En dades, va mostrar que la comarca del Garraf és la tercera comarca més formada de Catalunya però l 27a comarca en emprenedoria. És per això que va emfatitzar que tenim un potencial en capital humà que no sabem aprofitar. No fa falta pensar tant en el què volem ser sinó en quins són els nostres potencials. Va posar de manifest la necessitat de tornar a posar damunt la taula el Pla Especial del 2006 per debatre'l amb la ciutadania i va denunciar que el peatge és un dels grans problemes que afecten a la indústria i a l'activitat econòmica de la nostra ciutat.

La tercera intervenció va comptar només amb la participació d'Albert Rodrígeuz, com a representant de CCOO, ja que el representant d'UGT finalment va haver d'excusar-se. Rodríguez va posar de manifest, primer de tot, que tenim gairebé un 18% d'índex d'atur a la nostra ciutat, quelcom que es tradueix amb més de 6.000 persones desocupades. I després afegint-se a les dades de formació exposades va afegir que som una de les comarques que menys oportunitats lborls genera i, per això, molts dels nostres ciutadans han de marxar a una altra comerca per treballar. I va reivindicar que cal millorar la competitivitat de les PIMES per poder ser més competitius i poder millorar les condicions laborals dels treballadors.

Després d'aquestes tres intervencions es va generar un debat entre els assistents que va anar evidenciant que l'aposta per ser una ciutat de referència i generadora d'oportunitats laborals per la ciutadania calia que es basés, principalment, en tres pilars fonamentals: el turisme, la indústria i la formació. El llarg i enriquidor torn de paraules va acabar amb les paraules de l'alcaldable per Vilanova i la Geltrú, Queti Vinyals, que va agrair a tothom les seves aportacions i va avançar que a finals de novembre e un acte públic ERC presentaria l base del seu programa electoral perquè tota la ciutadania pugués fer les seves aportacions.

Segons Vinyals, volem que el màxim de gent decideixi què vol per Vilanova i la Geltrú i participi. El nostre programa serà el que la gent vulgui en base als valors republicans que defensem. Ens presentem per representar els nostres conciutadans i aquesta és la causa per la qual seguirem treballant. Va reconèixer que encara hi ha molta feina a fer però va afirmar que estem preparats per governar la ciutat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local