Millores a l'escola

L’AMPA del Cristòfor Mestre aconsegueix disminuir el soroll al menjador de l’escola

Menjador de l'Escola Cristòfor Mestre. Eix

Menjador de l'Escola Cristòfor Mestre. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb l'inici de curs s'ha pogut comprovar l’efectivitat de les actuacions dutes a terme per una comissió de l'AMPA de l’escola amb l’objectiu de disminuir l'excés de decibels existent mentre s’utilitza l’espai de menjador. La col·locació de “sabates” o taps a cadires i taules, que eviten el soroll per fricció, i la instal·lació de panells sonoabsorvents, que disminueixen la reverberació del so, han contribuït a millorar la situació i a aconseguir de retruc una escola més saludable i amable.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació del Soroll, l'AMPA de l’Escola Cristòfor Mestre va presentar oficialment la Comissió Menjador sense Soroll - creada en assemblea – per tal d’exposar a la comunitat educativa la problemàtica existent en relació a un excés de soroll al menjador. Conscients de les mancances d’insonorització que presentava la infraestructura, els pares i mares es van mobilitzar per tal de prendre mesures.

Aquesta inquietud es va traduir en una sèrie de contactes, tant amb la direcció de l’escola com amb l'Ajuntament de Vilafranca, per exposar la problemàtica i cercar solucions. El responsables del centre docent es va comprometre a costejar les “sabates” o taps per cadires i taules, mentre que els representants del govern local van assumir fer-se càrrec de la compra dels panells sonoreductors. Així les famílies van acceptar portar a terme la instal·lació dels materials durant l’estiu amb l’ajut dels pares i mares voluntaris.

En endavant, des de la comissió s’és conscient que per garantir l’èxit de l’actuació cal complementar la instal·lació material amb un programa educatiu relacionat amb la disminució del so/soroll adreçat a tota la comunitat educativa. L'excés de soroll, ja sigui per un nivell elevat de decibels o per les reverberacions del so, està demostrat que té uns efectes nocius, tant sobre la salut de les criatures, com sobre la salut dels professionals que desenvolupen la seva activitat en el menjador. A més, la Llei de protecció contra la contaminació acústica i les especificacions del codi tècnic en el CTE-DBHR, estableixen uns límits de decibels que, en aquest cas concret, es superaven amb escreix.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local