Xarxa ferroviària

Front comú d’ERC al Penedès per aconseguir l’intercanviador de trens

Els representants d'ERC al Penedès. Eix

Els representants d'ERC al Penedès. Eix

Aprofitar la connexió de les línies d’alta velocitat i de rodalies perquè vertebrin el territori i potenciï la dinamització econòmica. Aquest és l’objectiu d’ERC que ha presentat al·legacions al projecte de connexió de les línies d’alta velocitat amb la línia convencionals del ministeri de Foment. Les al·legacions han estat acordades per totes les comarcals del partit a la vegueria Penedès i aposten perquè la connexió es faci a la zona de Vilafranca.

El text argumenta que amb la connexió a l’entorn de la capital de l’Alt Penedès l’oportunitat de situar-hi una estació de trens regionals augmenten fent possible “un pol d’atracció econòmica i de negoci de primer ordre al situar-se a 25 minuts de Barcelona i Tarragona”. En aquest sentit la presidenta d’ERC-Penedès, Lluïsa Llop va exposar que “amb l’intercanviador de Subirats és tot el Penedès el que en surt beneficiat, aprofitant la via de la C15 des d’Igualada fins a Vilanova i des del Vendrell fins a Sitges”. Així mateix s’expressava la presidenta d’ERC a l’Anoia Meritxell Humbert que destacava que “amb aquestes al·legacions des de l’Anoia guanyem proximitat amb Barcelona i millorem la xarxa de transports de la comarca que actualment són totalment insuficients”.

En la mateixa línia Pol Pagès, president d’ERC-Alt Penedès va afegir que una futura estació de regionals a Vilafranca ha de dinamitzar la seva àrea d’influència col·laborant amb tota la vegueria, i que el fet de tenir una estació de trens regionals seria una oportunitat “històrica” per dinamitzar i fer més competitiva una zona on hi conviuen més de 300.000 persones. Pagès va afegir que aquest projecte “és clau pel desenvolupament del Penedès” i que actualment “ens estem jugant com serà les properes dècades i cal treballar per tenir les millors eines per vertebrar el territori”.

Des d’ERC es posa en valor diferents estudis que ha fet la Generalitat i que posen de relleu les potencialitats que tindria que la connexió es fes a la zona de Vilafranca així com l’impacte econòmic que tindria al territori. Aquest projecte a més per ERC també ha d’anar lligat a la redacció del Pla Territorial de l’Àmbit Penedès, un Pla, segons va explicar Josep Graells president d’ERC Garraf, dibuixa un pol central entorn a Vilafranca degut a la relació de les diferents xarxes de comunicació ja sigui ferroviàries o viàries, un element que reforça el motiu per presentar les al·legacions “perquè tot el territori en surti beneficiat”.

Tothom hi guanya

Des d’ERC a més es va voler destacar que les al·legacions dels republicans “tenen l’aval de totes les comarques que configuren el Penedès (Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf) un fet que demostra que el projecte i l’opció de l’intercanviador de Subirats beneficia a tot el territori en conjunt. “Si es vol tenir estació de regionals s’ha d’apostar per l’opció de Subirats i amb això tot el territori en sortirà beneficiat, també el Baix Penedès ja que també formarà part de la línia” i afegeixen que “l’essencial és que l’intercanviador sigui útil a la gent i al territori”. També es va voler especificar que les al·legacions presentades pel Consell Comarcal del Baix Penedès no descarten l’opció defensada per ERC, sinó que demanen al ministeri que torni a estudiar les diferents opcions amb uns criteris econòmics reals. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!