Ple municipal

Creix l’oposició al planejament de l’Eixample Nord

La regidora de la CUP Marta Jofra al ple. Eix

La regidora de la CUP Marta Jofra al ple. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La CUP de Vilanova va presentar una primera esmena a la totalitat quant al contingut del planejament urbanístic de l’Eixample Nord i quant a les formes plantejades pel govern. La regidora Marta Jofra explicà que la planificació a 70 anys vista d’una extensió de terreny que suposaria 1/3 de l’actual ciutat, al temps que tenim un municipi sense consolidar i amb barris a mig construir, amb uns indicadors econòmics i uns índex demogràfics que disminueixen, és una temeritat. Durant la seva exposició, Jofra manifestà que la planificació del nou hospital és un argument de màrqueting del govern, atès que ja hi ha aprovada una reserva de sòl des de l’any 2007, cas que hi hagués el finançament necessari per tirar l’hospital endavant.

El govern sociovergent, per boca del regidor Gerard Llobet, va ser incapaç d’argumentar la necessitat de tirar endavant el planejament. La CUP a més a més va mostrar seriosos dubtes sobre la viabilitat del projecte, i es va mostrar decidida a presentar al·legacions durant el període establert. Enlloc de planificar la trama urbana en conjunt, per tal de recosir-ne i esmenar-ne els errors del passat, l’aprovació d’aquest planejament preveu la construcció de 7.341 habitatges en un territori de 106 hectàrees. Jofra va demanar valentia al govern i als grups favorables de tirar endavant la planificació per afrontar l’autèntic problema, que és l’execució del conveni entre l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’empresa Subirats Berenguer per tal d’evitar la construcció a la Platja Llarga.

En aquest sentit, la CUP es reunirà en breu amb l’Incasòl i aposta per resoldre l’equació del problema acotant-lo a una qüestió entre dues administracions públiques, l’Ajuntament i el mateix Incasòl, que han d’imposar l’interès general. La Platja Llarga és un bé natural que no pertany a Vilanova en exclusiva sinó al litoral català en el seu conjunt, i la seva preservació és un assumpte que ha de prevaldre per davant de qualsevol conveni signat en un context d’especulació immobiliària incomparable amb la situació actual.

Valoriza, multada l’any passat, guanya el contracte de jardineria

Un dels nombrosos punts del Ple de dilluns 2 de gener va ser l’adjudicació del nou contracte de jardineria. També es va dur a aprovació la modificació de l’ordenança de soroll.

La CUP de Vilanova va votar-hi en contra, posant sobre la taula un cop més els beneficis que la remunicipalització del servei tindria tant a nivell de costos com de condicions laborals per a les treballadores. L’empresa guanyadora, Valoriza, va ser multada l’any passat junt a FCC, Cespa i Urbaser, entre d’altres, per haver actuat com un càrtel.

La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) va trobar indicis que aquestes empreses s’havien repartit les licitacions públiques almenys durant el període 2000-2013. En la seva oferta pel contracte de jardineria, Valoriza va afegir en la seva oferta un nombre d’hores molt superior a la resta d’empreses, obtenint així la puntuació màxima. La CUP es va abstenir en un altre punt relatiu a l’ampliació del contracte de residus, atès que era una proposta sense el consens dels grups municipals, sinó pactada entre el govern i l’empresa.

Per últim, el Ple va aprovar la modificació de l’ordenança de soroll. A parer de la CUP, el govern havia fet una lectura esbiaixada i restrictiva de la sentència del TSJC arran del recurs presentat per dos veïns l’any 2011. En aquest sentit, un cop publicada la sentència, els serveis jurídics municipals van emetre un informe amb una interpretació molt conservadora, un informe al qual el govern es va aferrar per bloquejar qualsevol activitat musical al Molí de Mar i limitant les llicències d’actes extraordinaris que se celebrin en el futur. La proposta de modificació presentada, a dir de la CUP, és insuficient per blindar l’activitat cultural ordinària i extraordinària a la ciutat. Es tracta d’una proposta garantista i conservadora que deixa a mercè de les entitats la celebració d’altres festivals, per als quals caldrà que l’Ajuntament emeti un informe favorable.

Per aquest motiu, tot i votar a favor de la modificació, la CUP va avançar que presentaria al·legacions per tal d’atorgar de cobertura legal les activitats extraordinàries.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local