I doncs, què hem de fer?

Portem més d’un any i mig reclamant una petita mesura perquè els cotxes disminueixin la velocitat als carrers Àncora i Jacas, també perquè els cotxes no passin per la Rambla de la Pau

AV Barri de Mar 07-09-2017 10:51 Lectures 2795

Per nosaltres una AV serveix per defensar la millora d’un barri, o evitar que empitjori,  i per cohesionar-lo.

En aquest segon objectiu hi seria l’organització de la festa del barri, entre d’altres. Per sort, al barri de mar, això ja ho fa i molt bé la Confraria.  En els primers, que nosaltres considerem primordials, hi estem treballant en varis fronts. Avui ens centrarem en el de la mobilitat. Portem més d’un any i mig reclamant una petita mesura perquè els cotxes disminueixin la velocitat als carrers Àncora i Jacas, també perquè els cotxes no passin per la Rambla de la Pau (excepte els autoritzats) i millorar el pas sota la via per les bicis i vianants de la Rambla Lluis Companys i la millora del carrer Àncora. Un any i mig, tres reunions amb el regidor i el cap de circulació viària, una d’elles sobre el terreny, i dues instàncies! El resultat el podeu veure vosaltres mateixos: res. A la Rambla ja hi hem tingut un parell d’ensurts, però res de res.

Una altra mesura que reclamem des d’aquesta AV des de ja fa anys és l’obertura d’una vegada del pas sota la via del carrer Àncora. Aquest estiu ha estat més vegades tancat que obert. Al nostre correu ens arriben veus d’usuaris reclamant-nos mesures contundents. Amb l’Ajuntament ens hi hem reunit moltes vegades i a la darrera ja van reconèixer haver llençat la tovallola. Ara aposten per un nou pas que es farà  .... d’aquí a vint anys? Abans d’apostar per altres mesures creiem que l’Ajuntament ha valorat les raons de RENFE/ADIF per castigar una part de la ciutat. Necessitem saber-les. Demanem les respostes a aquestes preguntes:

Quants passatgers passen a diari per l’estació de Vilanova? Quin pes té respecte a les estacions de Catalunya?

Quin volum econòmic representa per RENFE/ADIF el moviment de passatgers de Vilanova? I respecte a les altres estacions?

Quantes estacions importants no tenen mesures mecàniques de control d’accés (per ex. Estació de França)? Quantes estacions tenen solucions similars a les nostres i com els hi va?

Quanta gent passa pel pas sota la via en qüestió en un període normal on tot funcioni?

Quin és l’import que recull una màquina de vendre bitllets del pas sota la via en un període normal?

Quan han costat les averies i quin és el període mig de temps per arreglar-les?

Quants agents de seguretat hi ha per vigilar aquest pas i en quins horaris hi són (si us plau, que no us prenguin el pèl en això també)? Quin cost real tenen per RENFE/ADIF?

Quantes càmeres hi ha?

Quantes persones es colen cada dia per altres llocs que no siguin el pas sota la via?  Podem especificar els llocs però crec que RENFE/ADIF ja ho saben quan es permeten dir que som la ciutat més gamberra ...

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres