Política municipal

En política no tot s’hi val

Junts per Vilafranca. Eix

Junts per Vilafranca. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A ningú se li escapa que la política no gaudeix avui dia de gaire bona salut. Massa sovint veiem imatges de confrontació al Parlament de  mà de diputats que confonen la cambra de la sobirania catalana amb la barra d’un bar o el Congrés dels diputats amb un plató de televisió.

A Vilafranca, per desgràcia, tampoc ens escapem d’aquest estil de fer política. Ens referim, concretament, a l’estil de confrontació i insult permanent que utilitzen els regidors d’ERC.

Dimarts de la setmana passada la regidora Montse Espinosa va titllar al govern de “patriarcal”, una acusació que la mateixa cap de llista Mònica Hill ja reblava el 5 de desembre, qualificant a les regidores del govern de ser dones objecte, amb un paper petit. I el divendres de la mateixa setmana, els regidors Gemma Urgell i Salvador Campamà van comparar el govern de la vila amb la ultradreta negacionista de l’Holocaust i el govern de Franco en dos articles paral·lels a El 3 de vuit.

Estem davant d’un estil de fer política que utilitza el descrèdit personal, l’insult i la banalització dels aspectes més foscos de la nostra societat per atacar el projecte polític del govern.

Aquestes formes no són gens sanes; corquen el debat polític amb mentides, amb falses caricatures de la realitat que ens impedeixen que treballem plegats pel bé comú. Parteixen del principi que “contra l’adversari polític tot s’hi val”, encara que això pugui acabar generant confrontació. I diuen molt poc de qui les utilitza.

Nosaltres entenem la política de forma diametralment oposada. La política és saber bastir ponts, dialogar, treballar plegats en positiu per  millorar la vida dels veïns. En aquesta línia treballem des de l’espai de Junts per Vilafranca, malgrat els constants embats de l’oposició.

Sense anar més lluny, trobem exemples d’aquest tarannà en la darrera setmana.

El dimarts 21 el govern va presentar el Protocol d’abordatge d’agressions sexistes i lgtbifòbiques en espais públics i festius. Es va aprovar per 20 dels 21 regidors del Ple, fruit del treball del govern amb els grups del consistori i les entitats de la vila. Treballar en positiu dóna resultats per tots i totes les vilafranquines.

I el dillunsd’aquesta setmana el govern va intervenir a l’acte en memòria dels deportats penedesencs als camps d'extermini nazis. Ho va fer al costat dels joves dels  instituts  Alt Penedès, Eugeni d’Ors i l’Institut Nou, en una nova mostra del rebuig frontal del feixisme que sempre han compartit la societat civil i el consistori vilafranquí.

En política no tot s’hi val. S’ha de saber treballar amb aquell qui té una visió diferent de la teva, sense caure ni en el menyspreu ni en la  mentida. Qui no entengui que la política ha de funcionar així, potser és que encara no està preparat per assumir la responsabilitat de governar ni de ser un lleial company de viatge.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local