Relats confinats

La felicitat era allò

Dels (meus) dies de confinament (XXII) #Covid19

Neus Moral Nolla 29-06-2020 11:47 Lectures 479

Des de la terrassa,

Contemplo terrats vilanovins. I el campanar, estoic.

Callo i sento cantar els ocells, fan xivarri quan se’n van a dormir.

Ensumo les alfàbregues i el roser que fa tanta olor. M’encanten les margarides al capvespre.

Des de la terrassa,

M’assalten records d’infància. No m’hi resisteixo i em deixo endur... Aparec a cals avis. Allà sempre és dissabte. Gronxador, caseta vermella i quarto groc. El balancí i l’Abuelito.

Hi torno a ser, ens sento fer soroll quan pugem les escales. M’hi passejo i flairo de nou els macarrons de la iaia, els millors del món!; l’Abuelito seu al balancí, a la tele hi fan Bonanza; nosaltres ens hem tancat al quarto groc, o som a la caseta fent de les nostres; el gronxador no para quiet i la iaia feineja a la cuina.

Surto a la terrassa i m’hi trobo l’Abuelito que llegeix el diari sota un sol de migdia que fa espetegar les pedres. El seu món: cossis pintats de vermell, envellits pel pas del temps i la intempèrie; els geranis hi llueixen preciosos. Entro dins de casa i ens sento riure. Avis, netes i tiet, la felicitat senzilla dels dissabtes.

Des de la terrassa,

El sé a prop, l’Abuelito.

I m’agrada que sigui així, tan senzill com aleshores.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No