Ple municipal

El Ple aprova la reformulació i increment de les línies de bus

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple ordinari d'octubre ha debatut i aprovat la moció presentada per SOM VNG per la millora del bus urbà. Entre els acords aprovats hi són la reformulació de les línies de bus i el seu increment com a mínim a sis, segons estableix el Pla de Mobilitat vigent, i l'increment de la freqüència de pas de 30 minuts a 20. Aquests acords s'haurien d'implementar entre el 2021 i el 2022. A banda d'aquests acords, també s'ha acordat elaborar un pla de millores de les parades de bus, sobretot pel que fa a l'accessibilitat i a la visibilitat dels horaris, així com estudiar un servei de bus a demanda a les urbanitzacions periurbanes. Aquest servei a demanda, que ja existeix en diversos municipis del país, consisteix en un bus que té un traçat i un horari fixe, però que circula en funció de la demanda d'ús que fan les persones usuàries de forma prèvia. La moció, que ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte l'abstenció de C's, contempla també iniciar els tràmits per estudiar el canvi de model de gestió del servei a un model de gestió directa.

SOM VNG i la CUP, per una altra banda, han portat al ple la moció presentada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de condemna de la política de la Unió Europea cap a les persones refugiades. Aquesta moció, que ha estat promoguda per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Garraf, condemna la violació sistemàtica dels drets humans i de la carta de drets fonamentals de la Unió Europea. La moció també insta a les autoritats competents a implementar Vies Legals i Segures, obrir fronteres i fer-se càrrec de la crisi humanitària que elles mateixes han generat. Garantir la transferència dels refugiats de les illes gregues i la frontera amb Turquia a tots els estats membres de la UE. La moció condemna els darrers esdeveniments a Lesbos i el paper que ha jugat la UE i els estats membre. En aquest sentit, el portaveu de SOM VNG Enver Aznar ha expressat que la "Unió Europea va donant lliçons sobre drets humans, quan després els viola de forma sistemàtica".

Anteriorment, en l'apartat de dictàmens, la regidora Ester Franco ha expressat la sorpresa de trobar un punt retirat abans que se celebrés el ple anterior, que finalment va ser aprovada per la Junta de Govern Local. Aquest punt es tracta de la reorganització de llocs de treball en el departament d'Intervenció. Aquesta reorganització es fa enmig de la valoració de llocs de treball de tota la plantilla municipal, i que no ha estat informada de forma correcta a les representants del personal de l'Ajuntament, fet que ha estat criticat pel grup municipal de SOM VNG.

En el torn de preguntes, el grup municipal ha preguntat al govern sobre les actuacions per evitar les aglomeracions a les entrades de les escoles de la ciutat, concretament si s'han pres mesures com tallar la circulació de vehicles als carrers d'accés als centres escolars, entre altres mesures que demanen plataformes com Camins Escolars. També ha preguntat sobre l'estat en què es troben els expedients oberts per estudiar el canvi de model de gestió, per passar a gestió directa, de diversos servis com les consergeries, la recollida d'escombraries, neteja viària i jardineria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local