Mestre il·lustre

Llorenç del Penedès nomena Marcel Ràfols Sicart com a fill predilecte .

Ràfols va morir el 9 de febrer als 104 anys i amb aquest nomenament l'Ajuntament reconeix la seva tasca i implicació com a professor de desenes de generacions d’infants de Llorenç

Llorenç del Penedès nomena Marcel Ràfols Sicart com a fill predilecte . . EIX

Llorenç del Penedès nomena Marcel Ràfols Sicart com a fill predilecte . . EIX

L’Ajuntament de Llorenç del Penedès ha nomenat Fill predilecte del municipi a Marcel Ràfols Sicart, mort el passat 9 de febrer de 2022 amb 104 anys d’edat, per la seva transcendència educativa educant durant més de 25 anys desenes de generacions d’infants del poble.

Ràfols va ser mestre de Llorenç de l’any 1959 fins al 1984, quan va acabar la seva etapa professional per jubilació a l’actual escola Les Cometes –encara en la primera fase de construcció--. Cal destacar que, un cop jubilat, durant molts anys va continuar fent un acompanyament als grups de Cicle Mitjà de l’escola i als seus tutors/es perquè poguessin veure i conèixer el terme de Llorenç, ja que en aquesta etapa escolar, s’estudiava el poble i la comarca.

Va participar activament en diverses associacions locals com El Centre o l’Associació de Caçadors, de la qual en fou el primer president. Però la vessant més característica de la seva persona és la passió que mostrava pel territori, la flora, la fauna,...donant valor a les petites coses que ens rodegen. Passió que es fa palesa en el seu amor pels viatges i l’excursionisme.

Com a mestre, la seva gran capacitat comunicativa feia que els ensenyaments que donava arribessin directes a la memòria dels i les joves per quedar-s’hi per sempre.

Home familiar, extrovertit, de caràcter jovial i bromista -a l’hora que estricte quan calia-, en Marcel Ràfols Sicart ha estat un exponent importantíssim per a la seva família -filles, netes, nét, besnétes, besnéts,... i, molt especialment, per a l’alumnat del poble de diverses generacions, el qual sempre el recordarà com a “el senyor Ràfols, el mestre de Llorenç”.

El ple de l’Ajuntament va aprovar fer-lo Fill Predilecte de la vila, per unanimitat, el passat dimarts 29 de març i ara està previst celebrar un acte de reconeixement que properament s’anunciarà.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!