Reforma Laboral

Els Comuns defensen la recuperació, la millora de drets i la protecció laboral que impulsa la nova Reforma Laboral

La diputada i portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Aïna Vidal i el coordinador de CCOO a l'Alt Penedès i al Garraf, Albert Rodríguez han exposat i valorat el gruix de les millores aconseguides per la nova reforma

Els Comuns defensen la recuperació, la millora de drets i la protecció laboral que impulsa la nova Reforma Laboral. Vilanova en comú

Els Comuns defensen la recuperació, la millora de drets i la protecció laboral que impulsa la nova Reforma Laboral. Vilanova en comú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La diputada i portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Aïna Vidal i el coordinador de CCOO a l'Alt Penedès i al Garraf, Albert Rodríguez han exposat i valorat el gruix de les millores aconseguides per la nova reforma laboral a l'acte organitzat per Vilanova en Comú, sota el títol "ANEM PER FEINA, Recuperem drets per garantir el treball digne".

Segons la diputada, Aïna Vidal, aquesta reforma suposa un gran canvi de paradigma i cultura de les relacions laborals: "perquè estableix que la contractació indefinida, que atorga seguretat i tranquil·litat a la feina, serà la norma i no l'excepció", fent èmfasi que: "hi haurà milers i milers de persones que tindran per primera vegada un contracta indefinit i suposa un canvi radical i d'abast en molts aspectes en la seguretat i tranquil·litat de la gent". En aquesta línia ha definit que l'objectiu del marc normatiu i de la política laboral que està impulsant des del ministeri de Yolanda Díaz és: "protegir els que mai no s'han protegit, els més febles, amb una reforma que té nom propi: nom de dona, de jove i de persona migrada que posa fi a les polítiques ultraliberals i austericides de les reformes anteriors van provocar la destrucció d'ocupació, en abaratir i facilitar els acomiadaments i ha consolidat la precarietat que afecta especialment a dones i joves: el 75% dels contractes a temps parcial són de dones, el 66,4% dels i les joves tenen contractes temporals i el 30% de contractes ''basura'' 1 de cada 3 contractes parcials són ''basura'' d'una setmana. Finalment, ha destacat pel que fa a la incidència real que ha tingut en la recuperació de l'ocupació "no hi ha hagut cap moment de la nostra història moderna que s'hagin produït una evolució tan positiva dels indicadors amb un increment el primer mes de gener, d'un 8% de la contractació indefinida, d'un 14% al febrer i en el tercer a un 30%"."

Per la seva banda, el coordinador comarcal de CCOO, Albert Rodríguez, ha remarcat els trets diferencials i rellevants aconseguits en la nova reforma com ara: el blindatge i garantia de la contractació indefinida; el reforç de la negociació col·lectiva; la limitació de la temporalitat i l'eliminació del contracte per hores amb l'increment de les sancions per als empresaris que abusin de la temporalitat que s'aplicarà per nombre de treballadors i no pas per empresa; l'estabilitat per a dones i joves i la prevalença dels convenis sectorials. En aquest sentit, també ha destacat que la norma pretén a més, que la gent torni a tenir dret real a les prestacions per acomiadament i que a la gent no se l'acomiada al primer cop de crisi. Ha valorat positivament el procés de la reforma neix de l'acord i del pacte polític, sindical i també patronal i "això garanteix un plus de tranquil·litat i estabilitat al marc laboral, més necessari que mai per a poder afrontar uns moments com els actuals".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local