Eleccions municipals 2023

Vilafranca en Comú obre un procés de primàries per escollir el candidat per a les municipals

Segons els seus estatuts, el procés de primàries, l’elaboració del programa i el de la llista electoral han de propiciar la confluència de les diferents persones, col·lectius, moviments i partits polítics que cooperin en la formació

Vilafranca en Comú obre un procés de primàries per escollir el candidat per a les municipals. Vilafranca en Comú

Vilafranca en Comú obre un procés de primàries per escollir el candidat per a les municipals. Vilafranca en Comú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca en Comú comença a encarar les eleccions municipals del mes de maig de 2023 i el primer pas serà la celebració de Primàries per escollir el/la cap de llista de Vilafranca en Comú. Segons han explicat, en roda de premsa, el procés de primàries s’allargarà tot el mes de maig amb l’objectiu d’assolir la màxima participació ciutadana, tant dels inscrits i inscrites, com de les vilafranquines i vilafranquins.

Els representants de l’equip coordinador de Vilafranca en Comú han recordat que es tracta d’un projecte obert i participatiu, i és per aquest motiu animen als inscrits i inscrites i als vilafranquins i vilafranquines a col·laborar-hi activament, tant pel que fa a la presentació de candidatures, com a l’elecció del/la cap de llista.

Segons els seus estatuts, el procés de Primàries, l’elaboració del Programa Municipal i el de la llista electoral, han de propiciar la confluència de les diferents persones, col·lectius, moviments i partits polítics que cooperin en la formació d'una candidatura de l’espai dels Comuns i de Podem a Vilafranca del Penedès. L’Equip Coordinador de Vilafranca en Comú actuarà com a Comissió Electoral i coordinarà tot el procés de primàries, vetllarà per la seva correcte execució i solventarà totes les incidències que es puguin donar.

Qualsevol persona que estigui participant o inscrita a Vilafranca en Comú o que se'n senti propera pot presentar-se per optar a encapçalar la candidatura de Vilafranca en Comú a les eleccions municipals del 2023.

A) Si la persona que es presenta voluntària ja està participant o inscrita a Vilafranca en Comú, necessitarà deu avals per tal de poder inscriure’s com a candidata, a més de presentar una declaració d’intencions d’acció municipal.

B) Si la persona que es presenta no està participant o inscrita a Vilafranca en Comú, necessitarà vint avals per tal de poder inscriure’s com a candidata, a més de presentar una declaració d’intencions d’acció municipal.

Finalitzat el termini per proposar persones candidates, l’Equip Coordinador validarà els avals i es reunirà amb les persones avalades per confirmar que tinguin disponibilitat de dedicació, que assumeixen els principis i el codi ètic de Vilafranca en Comú i que accepten ser candidates.

Les votacions es faran en format virtual a la web vilafrancaencomu.cat on es pot trobar tota la informació i en format presencial a les Jornades de Votació Oberta. Podran votar les persones inscrites a Vilafranca en Comú i qualsevol persona major de 16 anys vinculada a la Vila, prèvia identificació. Tots els votants hauran de registrar en el moment de la votació el seu document d’identificació, barri de residència, correu electrònic i el telèfon.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local