Eleccions municipals 2023

Fem Poble convoca primàries obertes per escollir el cap de llista de Sant Pere de Ribes

Podran presentar-se a les primàries veïnes i veïns que no formin part del partit, però que comparteixin l'ideari i tinguin un projecte transformador per al municipi

Fem Poble convoca primàries obertes per escollir el cap de llista de Sant Pere de Ribes. Fem poble

Fem Poble convoca primàries obertes per escollir el cap de llista de Sant Pere de Ribes. Fem poble

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fem Poble - En Comú Podem ha fet una roda de premsa per anunciar l'inici del procés de primàries per escollir cap de llista de la formació per a les eleccions municipals del 2023. L'organització ha aprovat un reglament de primàries obertes que estableix el calendari i requisits de les persones candidates que vulguin liderar la candidatura de la formació així com els representants de la Mesa Electoral que vetllaran per la transparència i garanties democràtiques del procés. Aquests seran els responsables de comunicar l'evolució del procés i els resultats i lla formen l'Anna Pérez, l'Alejandro Conde, la Susana Frei, la Juani Tarrega i la Gertrudis Conde.

Del 31 de maig al 10 de juny, qualsevol veïna o veí de Sant Pere de Ribes major de 16 anys que comparteixi l'ideari i els valors de la formació podrà presentar la seva candidatura a encapçalar la llista. Les persones candidates han d'indicar els motius perquè volen presentar-se a les eleccions, explicar el seu projecte i els elements característics de la seva candidatura i quina és la seva predisposició de temps i dedicació per a la precampanya i campanya electoral així com en el conjunt del mandat. Han insistit que “volem un concurs d'idees, gent amb entusiasme i compromís social disposada a fer un pas endavant transformar el poble i ajudar a les seves veïns i veïns".

Per a Fem Poble, l'escenari que dibuixa la postpandèmia no sembla gens fàcil, s'han cronificat i distanciat les desigualtats i la disrupció tecnològica s'ha precipitat i modificat o suplantat molts llocs de treball. També la crisi derivada de l'augment dels costos de producció de l'energia i dels desabastaments planteja un escenari ple de dificultats per a les classes populars. És per això, que reivindiquen que cal una organització valenta, que amb alegria i que treballant per i amb el poble sàpiga donar resposta a necessitats de la ciutadania del conjunt del municipi, i tant Ribes com Les Roquetes, per accedir a un habitatge, tenir una feina digna, serveis públics de qualitat, un compromís amb la transició ecològica i defensi sense embuts les polítiques feministes i d'igualtat per a les dones.

Per a la formació, la millor eina és una organització autènticament popular i radicalment democràtica, una eina que se la faci seva la gent perquè és seva i que aconsegueixi transformar el poble i marcar el pais perquè actua de manera diferent a la resta: comptant plenament amb la gent treballant de baix cap a dalt. I es que conclouen “demostrem cada dia que és possible canviar les coses i que hi ha una forma diferent de fer política”. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local