Ple municipal

Llum verda a la creació d’un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta

El concurs públic per adjudicar la concessió s’aprovava per unanimitat en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts

Llum verda a la creació d’un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta. Ajuntament d'Olèrdola

Llum verda a la creació d’un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat aquest dimarts al vespre ha aprovat el concurs que regula la concessió per a crear un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta. Tal i com assenyalava l’alcalde, Lucas Ramírez, el Centre de Dia és una necessitat i amb el seu impuls es donarà un ús públic d’interès general  a un edifici municipal que en l’actualitat no està sent utilitzat. Ramírez indicava que el Pla d’Equipaments elaborat per la Diputació ja assenyalava que caldria un Centre de Dia davant l’envelliment de la població del municipi , proposant com a emplaçament l’edifici que havia acollit l’escola bressol de Sant Pere Molanta. Després de procedir a fer el canvi d’usos de l’equipament, ara s’ha aprovat aquest concurs públic. En el plec de clàusules s’estableix una concessió que pot arribar a ser de fins a 25 anys.

L’empresa guanyadora del concurs haurà de pagar un cànon mensual a partir de 1.000 euros i assumir una inversió mínima de 100.000 € per adequar la instal·lació als paràmetres de Centre de Dia que fixa la generalitat. L’alcalde avançava que es fixa una xifra mínima d’entre les 25 i 30 places.

La regidora de Junts, Mari Carme Villanueva, assenyala que hi havia grups que feia temps ja tenien clar que calia un Centre de Dia, com així es recollia en els seus programes electorals. La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, recordava que el seu grup inclús va proposar com a emplaçament el mateix edifici d’El Pàmpol.

Les bases de la convocatòria  fixen que l’adjudicatari ha d ‘entregar el projecte executiu de les obres en un termini de tres mesos. Davant les preguntes d’ERC, l’alcalde explicava que la inversió per a adequar el Centre de Dia l’empresa adjudicatària l’haurà de fer “d’inici”.

Gratuïtat per I2

El ple d’aquest dimarts també aprovava per unanimitat la modificació de la taxa que regula les escoles bressol, introduint la gratuït de l’etapa d’Infantil 2 finançada per la Generalitat. El regidor d’ensenyament, Pere Sadurní, especificava que la Generalitat aportaria 1.600 euros per infant i que s’exclou el material, les despeses de gestió, el servei de menjador i la quota del mes de juliol. També en el ple s’acordava adjudicar la gestió de les escoles bressol a l’empresa que actualment presta el servei. El govern va detallar que va ser l’única  empresa que va presentar proposta en el procediment negociat. Tots els grups van votar-hi a favor, llevat del PSC que va votar en contra per les queixes que havien rebut pel servei de l’empresa. Des del govern es va destacar que l’empresa ha de complir el contracte i es va  assegurar que s’ha comprovat que es compleixen les ràtios que marca la llei.

Debat pels festius locals

En la sessió d’aquest dimarts també es va aprovar que els dies 31 d’agost i 1 de setembre serien els festius locals per a l’any 2023. ERC va votar-hi en contra, tot demanant els criteris en què es basava la decisió i  assenyalant que es deixava de considerar festiu el 30 d’agost. Junts s’abstenia per entendre que no s’havia consensuat i l’acord s’aprovava finalment amb els vots favorables de Marta Mestre, PSC i ApO.
Amb els vots favorables del PSC, de  la regidora no adscrita i d’Apo; i els vots en contra de Junts i ERC, es va aprovar una modificació de pressupost per valor de 21.300 €.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local