Alta Tensió

En Comú Podem reclama al govern claredat sobre la MAT i avaluar els riscos sobre el territori

Els Comuns del Penedès demanen al Parlament de Catalunya a través d’una Proposta de Resolució que es defineixi clarament sobre la MAT i que avaluï el seu impacte a les comarques afectades

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la proposta d’instal·lar una línia de molt alta tensió de 180 km que aniria d'Aragó a Barcelona fins a la subestació de Begues, un projecte, impulsat per l’empresa Forestalia, que preveu la construcció de cinc parcs d’energies renovables a l’Aragó que portaran electricitat fins l’àrea metropolitana de Barcelona, creuant municipis i espais d’interès natural i paisatgístic, de diverses comarques entre elles, l’Alt i Baix Penedès. 

Des d’En Comú Podem del Penedès han registrat a través del seu grup parlamentari, una Proposta de Resolució per a demanar concretament que s’estudiï l’impacte i riscos que sobre l’economia, la salut i el medi ambient que pot tenir la línia al seu pas pel territori i que el govern de la Generalitat es posicioni de forma clara al respecte.

Des de l’anunci del projecte, els comuns s’han afegit a les al·legacions presentades per algunes entitats ecologistes del territori i a les mocions presentades a diversos plens municipals del Penedès per a manifestar el rebuig al projecte. Critiquen que des de fa anys que ni els govern de l’Estat, ni de la Generalitat  han fet els deures respecte a  les renovables per a encaminar una veritable transició energètica, justa i equitativa al conjunt del país, per aquesta raó volem saber i que quedi clara quina és la posició del govern del país respecte a la MAT i sobre el seu impacte en els municipis i territori afectats, “creiem que cal coherència entre la posició d’una gran majoria d’electes d’ERC i Junts que rebutgen la MAT des del territori i la posició que ha de tenir el govern del país”.

Des d’En Comú Podem sempre hem defensat una transició energètica alternativa al model previst actualment per complir amb els objectius de la lluita contra el canvi climàtic que pugui garantir una  producció d’energia distribuïda, democratitzada i propera a les àrees de consum, evitant les concentracions de producció en determinats territoris pels impactes i greuges que poden tenir.

Demanen al govern un canvi l’estratègia sobre renovables, que estableixi un acord entre tots els territoris i agents afectats i protegeixi les zones d’alt valor paisatgístic, agrícola i forestal, tot donant veu al territori especialment en els grans projectes tant de producció com de distribució.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local