Més recursos

Igualtat i Feminismes dobla el pressupost dels ens locals del Penedès fins als 7.2 milions

A nivell pràctic, la millora dels serveis es traduirà en un major número de professionals contractats per part de la Generalitat, increment dels horaris d'atenció i una major especialització

Igualtat i Feminismes dobla el pressupost dels ens locals del Penedès fins als 7.2 milions. Generalitat de Catalunya

Igualtat i Feminismes dobla el pressupost dels ens locals del Penedès fins als 7.2 milions. Generalitat de Catalunya

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha presentat aquest divendres a Vilafranca l'acord marc de finançament als ens locals pel periode 2022-2025 destinat a cobrir les necessitats econòmiques dels projectes i serveis d'igualtat dels diferents municipis de la vegueria. En el cas del Penedès, l'acord preveu duplicar el pressupost de la Generalitat que passarà del 3'7 milions d'euros del periode 2018-2021 als 7,2 milions d'euros del fixat entre el 2022 i el 2025. En el conjunt de Catalunya, la xifra pasasa del 45,4 milions d'euros als 91 milions.

Amb aquest increment del pressupost, es podran millorar i potenciar serveis com els d'atenció a les víctimes d'agressions masclistes, l'assessorament a les persones del col.lectiu LGTBI o els programes contra el racisme. La consellera Tània Verge ha explicat que “estem davant d'un augment del potencial econòmic molt rellevant que permetrà una major capacitat d'acompanyament a tots els municipis. En el cas de la vegueria Penedès es podrà arribar a tot arreu amb major facilitat”.

A nivell pràctic, la millora dels serveis es traduirà en un major número de professionals contractats per part de la Generalitat, increment dels horaris d'atenció i una major especialització destinada a tractar amb un criteri més acurat les diferents problemàtiques que es puguin generar. Verge també ha posat l'accent en destacar que “hi haurà un model més àgil de gestió que atorgarà rapidesa al tractament de les problemàtiques”.

Els diferents consells comarcals de la vegueria Penedès seran els instruments administratius que faran possible arribar a tots els municipis. El delegat de la Generalitat a la vegueria, David Alquézar, s'ha mostrat satisfet per aquest nou acord marc presentat a Vilafranca i ha avançat que, en poques setmanes, es constituirà a la vegueria la nova mesa interterritorial contra les violències masclistes que complementarà les accions previstes en l'acord.

La consellera Tània Verge ha presentat el document de treball a la seu de la delegació territorial de la Generalitat al Penedès, a l'edifici Àgora de Vilafranca. Representants dels municipis de la vegueria i d'entitats que treballen per la prevenció de les violències masclistes i per la igualtat han assistit a l'acte. Tots ells han manifestat la seva satisfacció per una millora general dels serveis i

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local