Pressupost 2022

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú obre avui les votacions dels Pressupostos Participatius 2022

L’objectiu és que la ciutadania proposi inversions per millorar l’espai públic o els equipaments municipals, que tinguin un cost mínim de 50.000 euros i un màxim de 100.000 euros

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú obrirà avui les votacions dels Pressupostos Participatius 2022. Susana Nogueira

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú obrirà avui les votacions dels Pressupostos Participatius 2022. Susana Nogueira

La ciutadania de Vilanova i la Geltrú pot votar entre els 30 projectes finalistes que s’han presentat als Pressupostos Participatius 2022 des d'aquest dilluns 19 de setembre i fins al 3 d’octubre de 2022. Des del web, les persones majors de 16 anys, empadronades a la ciutat podran votar per un import màxim de 100.000 euros cadascuna de les propostes dels tres àmbits: ciutat verda, ciutat inclusiva i ciutat viva. El dia 4 d’octubre de 2022 es faran públiques les guanyadores.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va impulsar l’abril del 2022 la cinquena edició dels Pressupostos Participatius per tal que persones i entitats vinculades a la ciutat (no cal estar empadronat o empadronada) pugui proposar i decidir com destinar fins a 300.000 euros del pressupost municipal d’inversions, 100.000 euros per proposta. Enguany, és la segona edició que se celebra aquest projecte amb un nou format: ciutat verda, ciutat inclusiva i ciutat viva.

L’objectiu és que la ciutadania proposi inversions per millorar l’espai públic o els equipaments municipals, que tinguin un cost mínim de 50.000 euros i un màxim de 100.000 euros en:

- Ciutat verda: Propostes d’inversions que tinguin l’objectiu de fomentar la protecció dels espais naturals i verds i la protecció de la flora, fauna i dels seus ecosistemes.

- Ciutat inclusiva: Propostes d’inversions que tinguin l’objectiu de construir una ciutat sense barreres, inclusiva i orientada a l’accessibilitat universal.

- Ciutat viva: Propostes d’inversions que tinguin la finalitat de promoure la cultura, l’esport i una ciutat activa.

La ciutadania va presentar les seves propostes del 5 d’abril al 5 de maig del 2022. A partir d’aquí, es va fer una anàlisi tècnica i econòmica de les propostes, del 6 de maig al 31 de juliol de 2022, on es va valorar si les idees eren possibles d’executar.

El regidor de Projecció de Ciutat, Patrimoni Cultural i Participació, Jordi Medina, ha dit que una “de les propostes del govern municipal és que la ciutadania decideixi quines són les inversions que volen o les millores de la ciutat. Teníem 130 propostes i després de fer una anàlisi tècnica i econòmica vam acceptar unes 39 i, d’aquestes, vam escollir 30 separant-les en tres àmbits: ciutat verda, ciutat inclusiva i ciutat viva. Algunes d’elles es podien englobar dintre del mateix projecte”.

“Ara estarem en la fase de votació de les propostes finalistes (del 19 de setembre al 3 d’octubre de 2022) i el dia 4 d’octubre de 2022 es faran públiques les guanyadores. L’any que ve, 2023, es posarà en marxa l’execució de les propostes”, ha explicat Medina.

El regidor ha volgut demanar disculpes públicament perquè “encara no hem iniciat les execucions dels projectes dels Pressupostos Participatius 2021. En el seu moment volíem endarrerir el calendari d’elecció dels Pressupostos Participatius 2022, per assegurar-nos l’inici d’execució dels projectes, però no ha estat possible perquè el calendari ja s’havia publicat al principi d’any i era necessari respectar les dates previstes. Però, encara som a temps de desenvolupar els projectes l’any corresponent. Ens hem posat en contacte amb les diferents entitats i a finals d’enguany s’iniciaran les obres”.

Els projectes guanyadors del 2021 van ser: la reforma dels Jardins de Francesc Macià (ciutat verda), renovació de la pista annexa del CEM Isaac Gálvez (ciutat viva) i reforma de parcs infantils, jocs inclusius i tirolina (ciutat inclusiva).

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local