Visita institucional

La delegada del Govern a Catalunya visita Sant Pere de Ribes per conéixer els projectes del Next Generation

Maria Eugènia Gay s’ha interessat per l’exposició del projecte de Can Jove vinculat al sector sociosanitari que està ubicada al vestíbul de la Casa de la Vila

La delegada del Govern a Catalunya visita Sant Pere de Ribes per conéixer els projectes del Next Generation. Ajt Sant Pere de Ribes

La delegada del Govern a Catalunya visita Sant Pere de Ribes per conéixer els projectes del Next Generation. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha visitat aquest dilluns 7 de novembre Sant Pere de Ribes i s’ha trobat amb l’alcaldessa, Abigail Garrido, i membres de l’equip de govern per conèixer les necessitats del municipi, el seu desenvolupament, els projectes que s’estan tirant en davant amb l’ajuda dels fons Next Generation i establir vies de col·laboració.

Després de la rebuda institucional, Maria Eugènia Gay s’ha interessat per  l’exposició del projecte de Can Jove vinculat al sector sociosanitari que està ubicada al vestíbul de la Casa de la Vila. Posteriorment la comitiva s’ha desplaçat a l’edifici de Can Pau Roig, presentat al Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics d’entitats locals (PIREP) amb l’objectiu d’adequar l’equipament per acollir l’Institut de Robòtica per a la Dependència i dotar el municipi d’espais per a la millora de la situació de les persones grans i dependents. La visita ha acabat a l’empresa AKO, que juntament amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes estan impulsant el HUB en l’àmbit de la cadena del fred amb la finalitat de digitalitzar la industria del fred i reduir el malbaratament alimentari així com les emissions de CO2.

També s’ha parlat de la recent concessió d’1.620.044 euros del PIREP per a la rehabilitació i millora de l’eficiència energètica de la Masia Can Puig i d’altres projectes subvencionables que el Consistori està tirant endavant relacionats amb la instal·lació de fotovoltaiques als equipaments públics i la creació de comunitats energètiques que proveiran amb els excedents generats de l’autoconsum compartit a col·lectius amb vulnerabilitat energètica.

Durant la trobada, la delegada del Govern a Catalunya ha posat en valor el compromís per desenvolupar iniciatives que aposten per la transició ecològica, la sostenibilitat, el medi ambient, la transformació digital i la modernització de totes les estructures i el teixit productiu “també des de la igualtat de gènere i des de la cohesió social i territorial garantint sempre la igualtat d’oportunitats”, ha dit.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat que “hem fet una aposta molt important per a la transició energètica i digital” i que molts d’aquests projectes responen a una estratègia de municipi per a l’envelliment actiu i saludable, essent “capdavanters amb el que tingui a veure amb la dependència i la cura de les persones”.

Durant la visita a Can Pau Roig, el president de l’Institut de Robòtica per a la Dependència, Antoni Reverter, també ha manifestat que l’adequació de l’edifici permetrà  “donar una acollida, un espai dotat dels elements necessaris per treballar i per tenir contacte amb tots els públics i persones usuàries possibles del sistema de suport Never Alone”, la plataforma destinada a garantir l'acompanyament al domicili de la gent gran i persones amb discapacitat perquè estiguin ben cuidades a domicili.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local