Eleccions municipals 2023

Juan Luis Ruiz: “Volem una ciutat més neta i ordenada, una mobilitat més planificada i prioritzar la qualitat de vida de les persones”

El PSC de Vilanova i la Geltrú ha presentat la candidatura de Juan Luis Ruiz a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú amb el lema “Més Vilanova i la Geltrú”

El PSC de Vilanova i la Geltrú ha presentat la candidatura de Juan Luis Ruiz a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú amb el lema “Més Vilanova i la Geltr

El PSC de Vilanova i la Geltrú ha presentat la candidatura de Juan Luis Ruiz a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú amb el lema “Més Vilanova i la Geltr

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El PSC de Vilanova i la Geltrú ha presentat la candidatura de Juan Luis Ruiz a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú amb el lema “Més Vilanova i la Geltrú”, en un acte aquest dimarts al Neàpolis que ha reunit diverses personalitats del territori, entre ells, els líders regionals dels sindicats UGT i CCOO i la presidenta de la patronal FEGP. Els tres grans eixos que els quals es basa el programa socialista són l’espai públic i mobilitat, les polítiques d’inclusió i la cultura dels esports com a elements de socialització i generació d’ocupació i font de turisme. El PSC proposa una Vilanova i la Geltrú més neta i ordenada, una mobilitat més planificada i consensuada i una ciutat que prioritza la qualitat de vida de les persones.

El candidat socialista a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha indicat característiques essencials per governar un municipi: “Primer de tot, cal trepitjar el carrer i escoltar la ciutadania per ser conscients de les mancances i necessitats per donar una resposta eficaç, saber tractar amb respecte les opinions i demandes de les persones i analitzar el que és possible i el que no. Segon element, tenir sentit comú, fer tot el possible per contribuir a millorar la vida de la ciutat i veïns i veïnes. Un bon govern de Vilanova és aquell que és capaç de sumar, amb agents econòmics i socials per portar a terme projectes de futur amb tots els sectors, amb les associacions de veïns, amb la UPC de Vilanova pionera en l’àmbit científic, amb totes les administracions com la Diputació de Barcelona o el govern de la Generalitat de Catalunya. El govern municipal ha d’apostar per una reactivació econòmica i un Ajuntament més obert i transparent”.

En aquest sentit, l'alcaldable ha valorat que “hi ha quatre elements que han caracteritzat al govern actual de la ciutat, primer la manca de capacitat i imposició de la gestió dels afers municipals,  de transparència i participació imposant la majoria absoluta en comptes de consensuar, de cohesió interna i absència del projecte de societat compartida i la manca de lideratge per part de l’alcaldessa”.

Propostes

Una de les prioritats del grup municipal PSC Vilanova i la Geltrú és l’espai públic. Ruiz ha assegurat que “hi haurà més recursos per mantenir la ciutat més neta, segura, il·luminada i ordenada; una millora de la gestió de la recollida de residus amb un model propi en funció de les necessitats de cada barri. S’ha d’adaptar el model d’escombraries a la realitat urbana que té la ciutat. Impulsarem una nova licitació amb un nou model de recollida de residus que faci compatible els diferents usos de la ciutat amb el foment del reciclatge i la cura del medi ambient i apostarem per una ciutat més verda, amb una millora de la jardineria i de les zones verdes per combatre el canvi climàtic”.

Pel que fa a la mobilitat, Ruiz ha dit que “cal impulsar un nou pla de mobilitat urbana sostenible amb estratègies consensuades, respectant el model de la ciutat sense obviar que la realitat és que moltes persones necessitem el cotxe per desplaçar-nos. Dono el meu compromís que quan sigui alcalde, la Ronda Ibèrica tornarà a ser el que era”. El grup municipal socialista aposta per un nou model de transport públic urbà amb més freqüències, millora en les parades i més eficiència. Els visitants com a centres de les polítiques de mobilitat tindran espais per a vianants segurs i accessibles per a tothom.

En relació amb les polítiques socials i inclusió, Ruiz ha manifestat que aposten per “un projecte de ciutat que garanteixi el benestar i la qualitat de vida de tota la ciutadania, que estigui al costat de les persones i generi estratègies per solucionar qualsevol problema”. Més recursos per les polítiques d’atenció a les persones i per assegurar un model capdavanter públic i en col·laboració amb les entitats socials; una ciutat més cívica;  que generi oportunitats per a la inclusió; promoure habitatges de protecció oficial de lloguer especialment per a la gent gran; fomentar la cultura i l’esport i l’educació com a elements rellevants per a la cohesió i promoció. Ruiz ha parlat d’un projecte que “recau en la infància per fer front a les desigualtats; que atén a les persones grans amb un servei d’atenció i activitats lúdiques; un projecte d’inclusió de les persones amb discapacitat i amb problemes de salut mental i també relacionat amb les persones amb pocs recursos”. “Destinarem els recursos necessaris per radicar la violència masclista, la seguretat de les dones és la nostra prioritat”. En aquest sentit, Ruiz ha destacat que “hem de ser un organisme que faciliti espais segurs, no deixaré en cap moment que la dreta tingui el monopoli de la seguretat pública, hem de fer possible que ens sentim segurs”.

“Més per a la reactivació econòmica”, ha destacat Ruiz. El grup socialista treballarà en el manteniment i consolidació d’un model de ciutat diversificat: més indústria, comerç i serveis com a motors de l’economia local; una ciutat que atregui noves oportunitats d’inversió i noves indústries; un turisme sostenible que generi valor i s’integri a la ciutat i un planejament urbanístic al servei d’un model de ciutat pròspera i que assumeixi la capitalitat. “Hem de continuar col·laborant amb els agents econòmics, col·laboració públic i privada, tenir un comprimís ferm en la reindustrialització, ja que ha de tenir un paper econòmic important en la nostra ciutat. Hem d’adaptar-nos i ser una ciutat atractiva. Cal un major impuls de l’Ajuntament pel que fa a l’habitatge i les aliances fer inversions necessàries per millorar la sanitat”.

El candidat socialista també ha destacat que serà un Ajuntament “més obert i transparent, millor organitzat per oferir els millors serveis amb qualitat, es farà una revisió de la fiscalitat més justa i que mantingui criteris de progrés en els tributs municipals i serà un govern proper a la ciutadania i als barris”.

Asseguren que serà un govern que generi certeses, esperances i il·lusió. “Som l’únic govern amb prou força, objectius, capacitats, experiència i valors per recuperar l’orgull de la nostra ciutat i som el partit capaç de protagonitzar el canvi necessari per Vilanova i la Geltrú”, ha exposat Ruiz.

La primera secretaria del PSC Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, ha afirmat que “la realitat en el món el que estem no és fàcil, hi ha molta incertesa. Això fa que els governs tinguin dificultats, però s’ha de tenir coratge. En aquests moments és quan es veu si les persones que estan al capdavant són capaces d’afrontar les situacions i capacitat de lideratge per captar oportunitats i donar resposta de manera col·lectiva”.
Llorens ha dit el PSC en tot moment ha volgut fer una “oposició responsable”. “Davant la situació de ciris de la pandèmia, vam proposar, al govern actual del municipi, fer un pacte de ciutat amb la participació de partits polítics, dels gremis dels col·legis professionals, d’entitats econòmiques i socials, sindicats, exalcaldes i exalcaldesses, per tal de preparar la ciutat i afrontar les incidències. La resposta per part del govern va ser que no”.

Amb aquesta mirada de compartir i aportar, Llorens ha indicat algunes propostes de reactivació de la ciutat com l’activació de la plataforma en defensa de la sanitat pública; impulsar i reclamar més transparència; més inversió per Vilanova i la Geltrú, per posar en marxa el fòrum per la reconstrucció econòmica i social pel pla de reactivació de reindustrialització; propostes per fer front a les situacions de vulnerabilitat de les famílies; actuació i millora en els equipaments esportius, via pública, actuacions emergents en la rambla de Salvador Samà i Ronda Ibèrica; nou contracte de recollida de residus i aturar el porta a porta i solució immediata als problemes d’enllumenat. “La ciutat requereix que hi hagi al capdavant un govern que planifiqui, busqui complicitats, oportunitats i que efectuí complicitats dins i fora de la ciutat”. “El nostre compromís és cert, real i tangible. Us oferim el nostre saber i experiència per afrontar el present i futur de la ciutat”, ha afegit Llorens.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local