Pressupost 2023

El govern de Sant Pere de Ribes proposa un pressupost municipal de més de 31 milions d'euros per al 2023

Proposen un increment de 150.000 euros en serveis socials, de 230.000 euros en neteja viària, de 426.000 euros en educació, de 145.000 euros en cultura

El govern de Sant Pere de Ribes proposa un pressupost municipal de més de 31 milions d'euros per al 2023. Ajt Sant Pere de Ribes

El govern de Sant Pere de Ribes proposa un pressupost municipal de més de 31 milions d'euros per al 2023. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern municipal de Sant Pere de Ribes, ha presentat la proposta del pressupost municipal 2023, que arriba a 31 milions d’euros, superant els 28,5 milions d’euros d’aquest any. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha parlat dels eixos principals del pressupost, com són els serveis bàsics de la ciutat, les polítiques mediambientals, lluitar contra l’atur i afavorir el comerç local. Proposen un increment de 150.000 euros en serveis socials, de 230.000 euros en neteja viària, de 426.000 euros en educació, de 145.000 euros en cultura i 5.138.000 euros es destinaran a subvencions. Se sotmetrà a aprovació en el Ple municipal a finals de novembre.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha compartit públicament en roda de premsa que l'any vinent el municipi comptarà amb un pressupost de 31 milions d’euros: “Això ens permet continuar treballant en les línies d’estratègiques que tenim com Ajuntament i que hem mantingut al llarg de la legislatura per fer front a tots els factors com ha estat el cas de la pandèmia”. “Hem fet diverses reunions ciutadanes per elaborar la proposta i conèixer les necessitats de la ciutat”.

La proposta del pressupost municipal s’ha plantejat amb eixos principals de compromís amb la ciutadania, un és “prestar els serveis bàsics com és el servei de neteja, que s’ha fet una nova licitació; garantir els drets de la ciutadania i treballar en la igualtat d’oportunitats; afavorir l’accés al lloguer dels habitatges, ja que sabem que cada vegada tenim uns preus més prohibitius. A més, el govern està molt compromès amb la política d’habitatge, en la construcció i compra i en els ajuts directes”, ha dit Abigail Garrido.

Garrido ha indicat que un altre dels compromisos molt ferms són “les polítiques mediambientals, amb les quals cada vegada tenim més sensibilitat. L’Ajuntament ha de continuar treballant de manera sostinguda i compromesa afavorint les polítiques mediambientals d’eficiència energètica. Per treballar en la globalitat s’ha de treballar de manera compromesa des de la proximitat”.

Una altra de les línies incloses en el pressupost és la lluita contra l’atur, afavorir el comerç local i l’emprenedoria. “Abans del pressupost sempre aprovem les ordenances municipals, les fiscals que garanteixen els ingressos de l’Ajuntament per poder confeccionar el pressupost. En aquestes ordenances municipals, de la mateixa manera que l’any passat, volem fomentar l’emprenedoria, el comerç de proximitat i local i lluitar contra l’atur”. “Estem treballant en la bretxa digital amb propostes i accions per millorar-la. Les persones que estan en aquesta situació no treballen en la mateixa oportunitat. Per això, a través de les polítiques hem de treballar amb línies de suport en la igualtat d’oportunitats”, ha explicat Garrido.

L’alcaldessa ha declarat que un altre aspecte del pressupost és la millora de l’espai públic: “Per nosaltres és important treballar en les places, carrers i espais del municipi per poder damnificar-los, ja que és on la ciutadania es troba i conviu. En la legislatura hem fet un impuls molt rellevant en la reforma, la construcció i l’ampliació d’equipaments al municipi, incorporant sempre mesures de sostenibilitat”.

Més de 5 milions d’euros es destinen a subvencions per diferents entitats. L’alcaldessa ha destacat que per l’Ajuntament és molt valuós “el teixit associatiu que tenim al municipi. Moltes vegades a través de les associacions és quan trobem solucions de cohesió social”.

El regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Fran Perona, ha explicat que el pressupost ha passat de 31 milions d’euros a 28,5 milions d’euros perquè “si parlem de l’increment d’un any a l’altre, el tema de les despeses ho marca la capacitat d’ingressos que té l’Ajuntament. Enguany tenim increments en diferents factors, el gran increment és que hem incorporat la pujada de les transferències de l’estat, estem parlant a prop del milió d’euros. La resta d’increments són temes patrimonials o, per altra banda, l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) que ha pujat i s’han activat més obres al municipi i això té ingressos importants”.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha remarcat que per un pressupost municipal és important l’augment de les transferències de l’estat, “sempre des del municipalisme, demanem que les balances fiscals, en aquest cas el que correspon a les entitats més properes als ciutadans i ciutadanes, tinguin una aportació necessària per poder cobrir les competències i incumbències. Per tant, continuem reivindicant els fons de compensació de l’estat per poder equilibrar els pressupostos”.

Garrido ha afegit que cada any s’ajusten partides, una d’elles és l’enllumenat on “s’està fent l’esforç en instal·lar led amb l’objectiu d’estalviar i una altra és el gas amb la caldera de biomassa”. “Les accions ens ajuden a estalviar en partides. Per a nosaltres és important la petjada econòmica, que permet que quan es disminueix unes despeses, les pots prioritzar en altres polítiques”.

Una de les coses més importants per proposar aquest pressupost, segon el govern, és que “el deute de l’Ajuntament és 0, això vol dir que cadascun dels diners de l’Ajuntament que s’han rebut pels impostos de les persones o transferències de l’estat, van destinats a serveis a la ciutadania i no a pagar crèdits, bancs...”.

El govern espera que els altres grups polítics donin suport al pressupost: “És un pressupost viable i que val la pena. Hem pensat en els destinataris, que són els veïns i les veïnes. Hem treballat i incorporat propostes d’altres grups polítics, veurem des d’aquí fins al dia del Ple que succeeix”, ha manifestat l’alcaldessa, que ha recordat que per fer el pressupost final “primer presentem el pressupost ordinari i compromisos que podem adquirir per la segona fase que és la incorporació de romanents”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local