Eleccions municipals 2023

Olga Arnau presenta la seva candidatura a l'alcaldia de Vilanova apostant per "la transformació de la ciutat i per les persones"

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha destacat el “gran treball que s’ha fet des del govern municipal” de Vilanova

Olga Arnau presenta la seva candidatura a l'alcaldia de Vilanova apostant per

Olga Arnau presenta la seva candidatura a l'alcaldia de Vilanova apostant per "la transformació de la ciutat i per les persones". Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC), ha presentat públicament la seva candidatura per continuar liderant l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú apostant per "la transformació de la ciutat i sobretot pel benestar de les persones". La candidata republicana ha estat acompanyada per l'equip d'ERC a Vilanova i pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès en un acte públic al Teatre Principal.

La candidata d’Esquerra Republicana de Catalunya de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha exposat que el seu objectiu per continuar liderant del govern de Vilanova i la Geltrú se centra en treballar diàriament per transformar la ciutat, avançar i projectar-la cap al futur. “Pensar en la seva col·lectivitat, defensar-la en la seva diversitat i projectar-la en la seva pluralitat, ha estat el principi al qual m’he aferrat liderant la transformació de Vilanova i la Geltrú. Una transformació que ens porta que cada dia estiguem més a prop del somni compartit, de viure en una ciutat que ens mereixem. Ho he fet amb un grup de persones valentes que m’han acompanyat en aquesta aventura”.

Olga Arnau ha assegurat que el govern municipal ha treballat des del primer dia per una ciutat que no només dona respostes necessàries i sobrevingudes per la situació del moment, sinó que projecta la ciutat del present i futur amb un horitzó a llarg termini. “Treballem amb projectes de futur per assolir més i millors serveis dels que tenim; apostem per una ciutat amb més qualitat de vida, més republicana, més feminista, de justícia social, democràtica i que genera oportunitats per a tota la ciutadania”.

Durant el mandat, Arnau ha manifestat que el govern municipal ha fet realitat una nova forma de concebre Vilanova i la Geltrú, a partir d’una ciutat més amable, verda i sostenible: “Hem creat una ciutat que valora els espais verds i el mar i que aposta per la mobilitat sostenible, per la captació d’energia renovable, per afrontar el repte de la gestió de residus i millorar, arranjar i ordenar l’espai públic. Per aquest motiu, hem augmentat els recursos de neteja de l’espai públic internalitzant el servei, hem reforçat el servei de recollida d’escombraries i millorar els quadres elèctrics”.

L’actual alcaldessa ha dit que s’ha treballat posant en el  centre de la política a les persones: “Com administració pública ens vam comprometre en apostar per les polítiques socials, incrementant els recursos i esforços en l’actiu social i garantint la igualtat d’oportunitats per a tots i totes”. “Som una ciutat cuidadora i defensora de les polítiques contra les violències masclistes, LGTBIfòbiques, racistes o qualsevol mena d’agressió feixista. No vivim al marge de les injustícies que ens envolten al país o a l’estat, ja que en un estat de drets no volem ni podem permetre que es vulnerin els drets humans. Hem governat per les persones i el seu benestar emocional i per això engeguem iniciatives com el Parla’n, assessoria de salut mental per a joves i també hem impulsat la fira de benestar emocional i comunitari, la FiraBEC. També cal recordar que hem duplicat el total dels habitatges municipals per donar resposta a l’emergència com mai havia fet cap govern. En definitiva, som una ciutat que defensa la justícia social”, ha exposat Arnau.

Olga Arnau ha compartit que “entre totes i tots hem fet una ciutat més competitiva enfortint els diferents àmbits de desenvolupament econòmic, promovent els plans de formació especialitzada, apostant pels productes i el comerç de proximitat, els processos de reindustrialització i la innovació tecnològica. Ho fem amb visió de futur, implementant per exemple, el nou model de la Fira de Novembre, que fa una setmana ha consolidat a la ciutat com a capital econòmica i comercial de Catalunya”. “Aquest govern ha fet front a dos esclafits i a una pandèmia i, actualment, estem patint la pitjor recessió econòmica en dècades a conseqüència d’una guerra. Em comprometo a seguir liderant un govern municipal preparat per afrontar els reptes globals del present i un govern valent que situa a Vilanova i la Geltrú al present i amb perspectiva de futur”, ha indicat Arnau i ha afegit que la ciutat ha de continuar sent governada “pels que busquem solucions i no problemes, diàleg, entesa i consens en el debat públic i no confrontació”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha estat present a l’acte per donar tot el suport a la candidata, Olga Arnau. “Vilanova i la Geltrú té uns actius molt importants que han estat gràcies a l’esforç de moltes generacions i al lideratge de l’alcaldessa, Olga Arnau. És un govern municipal que ha treballat perquè sigui una ciutat referent de noves centralitats que s’estan configurant a Catalunya. És una societat que té molts reptes i s’ha de continuar treballant per generar igualtats d’oportunitats a tothom i això ho pot fer aquest govern amb els valors de posar les persones al centre, fomentar que les institucions són de la gent i entendre que per treballar per la llibertat individual i col·lectiva és imprescindible que hi hagi justícia i igualtats”.

Aragonès ha afegit que el govern de Catalunya està al costat de tots els Ajuntaments municipals independentment del seu color polític, però sobretot “en els que hi ha especial complicitat, perquè es comparteix projectes i valors, línies polítiques de transformació socials, verdes, feministes i democràtiques. Continuarem treballant amb Vilanova i la Geltrú per avançar en tots els àmbits de transformació”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local