Pressupost 2023

Esquerra incorpora la cessió de la caserna a Vilafranca en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat

Concretament s’hi inclouen 320.000€ per Vilafranca destinats a la compra a l’Estat de la caserna, un fet que permetrà assumir l’immoble sense que costi un euro a la ciutat

Esquerra incorpora la cessió de la caserna a Vilafranca en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat. EIX

Esquerra incorpora la cessió de la caserna a Vilafranca en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Esquerra incorpora la cessió de la caserna a Vilafranca en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat. Concretament s’hi inclouen 320.000€ per Vilafranca destinats a la compra a l’Estat de la caserna, un fet que permetrà assumir l’immoble sense que costi un euro a la ciutat. La cessió de la caserna de la Guàrdia Civil ha estat una demanda històrica de totes les forces polítiques de Vilafranca. Justament el mes d’octubre, el grup municipal d’Esquerra Republicana va presentar una moció per reclamar a l’Estat aquesta cessió i avui es confirma que ERC ha aconseguit introduir en la negociació pels pressupostos generals de l’Estat la cessió de la caserna de Vilafranca i que, d’aprovar-se, es farà realitat.

La senadora del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Mirella Cortés, ha explicat que a partir de la negociació pressupostària amb el govern espanyol s’ha acordat la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana mitjançant les quals, com confirma Cortés, “hem aconseguit desencallar demandes provinents de Vilafranca que han de convertir-se en un revulsiu i en una millora de la ciutat”.

Concretament dins dels Pressupostos Generals de l’Estat s’hi inclouen 320.000€ per Vilafranca destinats a la compra a l’Estat de la caserna, un fet que permetrà assumir l’immoble sense que costi un euro a la ciutat. Pere Sàbat, portaveu republicà a Vilafranca s’ha mostrat satisfet per aquest principi d’acord que farà possible “guanyar un equipament per dedicar-lo a habitatge social, una demanda i una necessitat importantíssima per a la ciutat i que ara serà una realitat”.

Per la seva banda la senadora Cortés ha explicat que de moment l’anomenada LPGE comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no es pugui donar per fet un acord definitiu amb totes les esmenes. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya, i la gent del Penedès”.

Dijous està prevista la votació de la LPGE al Congrés que continuarà el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre, i en el cas de ser incorporades noves esmenes a la cambra alta legislativa, hauran de ser ratificades finalment en una nova sessió plenària al Congrés’.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local