Ple municipal

El ple de Sitges aprova el Pla Local de Joventut 2022-2025

En la sessió ha prosperat també l’aprovació del nou reglament de Participació Ciutadana i l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals.

El ple de Sitges aprova el Pla Local de Joventut 2022-2025. Ajuntament de Sitges

El ple de Sitges aprova el Pla Local de Joventut 2022-2025. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple municipal ha aprovat el Pla Local de Joventut 2022-2025 que té la finalitat d’apropar l’administració a la realitat del col·lectiu juvenil de vila, així com disposar d’elements que permetin orientar l’estratègia i les línies d’actuació de les polítiques públiques en els anys següents. El regidor de Joventut, Xavier Salmeron, ha explicat que “aquest Pla, mira el present i el futur del nostre jovent, el qual sempre hem cregut que és un dels actius socials més importants del nostre municipi. Cal cuidar-los i escoltar-los, i aquest és un primer pas”.

El Pla Local de Joventut 2022-2025 es divideix en tres eixos: L’Espai Jove, com a punt de referència; les Transicions, que engloben l’educació, l’ocupació, la salut i l’habitatge; i la Participació, que reuneix els àmbits tant de la participació, com de la cultura, l’oci i la cohesió social.

Com a novetat, el Pla s’adreça a la població jove amb edats compreses entre els 12 i els 35 anys, tot i que la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya se centra en població de 16 a 29 anys. Donada l’ampliació de la franja d’edat, les actuacions plantejades al Pla es desenvoluparan de manera concreta, segons el tram d’edat a què s’adrecin.

Entre els objectius principals del Pla, el foment de la qualitat i la millora de la difusió dels serveis i recursos adreçats a la població jove, l’estímul de la formació i de mecanismes d’orientació laboral i d’accés a l’habitatge. El Pla s’atura també en l’adopció d’estils de vida i conductes saludables, en facilitar l’accés a la cultura i en afavorir la inclusió social.

L’elaboració del Pla Local de Joventut 2022-2025 s’ha realitzat en dues fases, amb una primera diagnosi, elaborada el 2021, i amb el Pla d’acció, aquest 2022.

 

Aprovació del nou reglament de Participació Ciutadana

En la sessió, s’ha donat llum verda a l’aprovació inicial del nou reglament de Participació Ciutadana. La proposta actualitza els continguts i la normativa, a més de d’incloure les noves formes de participació ciutadana, de l’actual reglament, aprovat el 2006. La regidora de Participació i Transparència, Elisabeth Pérez, ha assegurat que “la filosofia que ha seguit aquesta modificació ha estat la de recollir novetats legislatives i ampliar la participació de la ciutadania al màxim, en els aspectes on hi hagués marge de decisió”.

El nou reglament modifica els conceptes i l’ordenació de l’estructura, així com a la redacció d’un text nou, més senzill i àgil per a una millor comprensió i lectura de la ciutadania.

Entre altres qüestions, el nou reglament reordena els òrgans de participació, dona entitat pròpia als processos participatius, afegeix l’opció de crear nous consells de col·lectius específics i taules temàtiques, i afegeix les comissions municipals ciutadanes com a altres espais de participació.

El nou reglament de Participació Ciutadana s’actualitza a la normativa vigent i el funcionament actual de la informació relativa al foment de l’associacionisme i el voluntariat, a més de de modificar el percentatge de persones necessàries per promoure una audiència publica, que passa del 10% al 2% en relació a la població total censada major de 16 anys.

El reglament de Participació Ciutadana se sotmet a partir de la seva publicació a informació pública durant 30 dies hàbils, temps en què les persones interessades poden presentar al·legacions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local