Pressupost 2023

El pressupost municipal de Vilafranca augmenta les partides destinades a serveis i educació

Aureli Ruiz: 'són els pressupostos més complicats que hem abordat des de que estem al govern, però són els millors que es poden confeccionar tenint en compte l'actual situació global'

El pressupost municipal de Vilafranca augmenta les partides destinades a serveis i educació. Ramon Filella

El pressupost municipal de Vilafranca augmenta les partides destinades a serveis i educació. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilafranca ha presentat avui el pressupost municipal de l'any que ve que ascendeix fins els 65 milions d'euros, un 9 per cent que el d'aquest 2022. En el capítol d'inversions destaquen els 6,6 milions d'euros que es destinaran a Educació, que serà el servei més beneficiat de cara el 2023. A banda d'Educació, el capítol d'inversions es reparteix en la gestió de l'aigua i el clavegueram (6'5 mlions), Via Pública (5'9 milions), Cultura (5'8 milions), Policia Local (4'6 milions) o gestió de residus (4'3 milions), entre d'altres.

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Aureli Ruiz, ha assenyalat que “són els pressupostos més complicats que hem abordat des de que estem al govern, però són els millors que es poden confeccionar tenint en compte l'actual situació global”. Ruiz ha posar l'accent en recordar que “abordem una inversió rècord sense augmentar la pressió fiscal més enllà de l'IPC”. Ha afegit que “del capítol d'inversions, la meitat dels serveis no són competència de l'Ajuntament”.

L'equip de govern s'ha planetjat aquesta darrers pressupostos del mandat amb l'objectiu de garantir els serveis per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i és per aquest motiu que augmenten les partides d'educació, cultura, esports i salut. També busca reforçar la seguretat ciutadana amb més recursos i efectius, passant dels 65 agents actuals als 72 de l'any que ve. Una altra de les intencions del govern és lluitar contra les ocupacions il.legals conflictives i augmentar la protecció social.

En un pla més concret, de cara a 2023, es preveuen partides pel Vinseum, el viver de celleristes del carrer Comerç o les actuacions a l'avinguda Catalunya i el carrer Bisbe Estalella en el marc del Pla d'Intervenció Integral del carrer Comerç. Igualment, hi ha partides per instal.lar càmeres de seguretat a diferents carrers, la millora de l'enllumenat públic o l'habilitació d'un nou aparcament públic de caràcter dissuassori al carrer Doctor Fleming del barri del Molí d'En Rovira amb una capacitat per a 200 vehicles.

L'alcalde, Pere Regull, ha explicat que “hem aconseguit donar-li la volta a una situació complicada” i ha afegit que  “per mantenir la quantitat i la qualitat dels serveis municipals, hem de ser més eficients que mai. Per Regull, els pressupostos de 2023 “tenen un marcat caràcter social perquè la prioritat de l'Ajuntament és la cohesió social i, en aquest sentit, l'educació és un element fonamental”.

Segons el tinent d'alcalde d'Hisenda, Aureli Ruiz, l'elaboració del pressupost ha estat envoltada d'unes circumstàncies difícils, com per exemple la reducció d'1 milió d'euros en concepte de plusvàlua. A més, l'increment de l'IPC, del preu de l'energia, el cost dels salaris i les matèries primeres o la imposició del cànon de residus per part de la Generalitat, ha acabat de complicar tot el procés. Ruiz ha indicat que “estem davant uns pressupostos de risc, perquè durant l'any poden aparèixer imprevistos que no controlem”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local