Pressupost 2023

Olga Arnau: “és un pressupost que té representats tots els compromisos del govern, com l’espai públic i les persones”

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú valora positivament l’aprovació del pressupost 2023

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú valora positivament l’aprovació del pressupost 2023. Susana Nogueira

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú valora positivament l’aprovació del pressupost 2023. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern de Vilanova i la Geltrú ha valorat positivament l’aprovació del pressupost municipal de quasi 111 milions d’euros per l’any 2023, que anirà destinat especialment als àmbits de l’espai públic i les polítiques de la ciutadania. La proposta del govern municipal ha resultat viable amb l’abstenció del PSC.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha valorat positivament l’aprovació del pressupost municipal: “s’ha tingut una entesa amb el partit de l’oposició, el PSC, que ha ajudat a confeccionar el pressupost amb les seves propostes raonades”. “Dona cobertura a les necessitats reals. Elaborar-lo ha estat difícil, però sempre hem tingut la responsabilitat de complir amb els compromisos del mandat com a govern i de donar la màxima cabuda a totes aquelles necessitats que ens hem trobat”.

Arnau ha indicat que “és un pressupost que té representats tots els compromisos del govern, com és l’espai públic, per tenir una mobilitat més sostenible a la ciutat, apostar per una ciutat més verda i respectuosa amb el medi ambient; promoure la cultura; i atendre les necessitats de la ciutadania”. El govern ha apostat per no reduir les polítiques socials i per reforçar àmbits com la recollida de residus, la neteja viària, la inversió en l’enllumenat públic i les inversions en equipaments, tant els esportius com l’edifici de les Calderes i la nova prefectura de la Policia Local.
La regidora d’Hisenda, Conxi Martínez, ha afirmat que “l’elaboració del pressupost no ha estat fàcil, no volíem incrementar cap taxa ni impost, ja que en el context social i econòmic en el qual estem no es pot augmentar”. Martínez ha dit que “pel govern era una prioritat incloure les línies de subvencions a entitats i col·lectius d’1,1 milions d’euros” i que “les partides d’ajuts socials s’han mantingut alhora que es destinen partides als Centres Oberts, als agents de convivència, als Punts Lila o al desplegament de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) als barris”.

Martínez ha fet saber que el subministrament energètic passa d’1,8 a 3 milions d’euros; AISSA (acció social) es destina 850.000 euros; el transport urbà es passa de 2,1 a 2,8 milions d’euros; i el capítol relacionat amb el personal municipal ha augmentat 3 milions d’euros, per atendre les obligacions de l’administració quant al pla d’estabilització de la plantilla i a l’increment de l’1,5% dels salaris.

En el pressupost també s’inclou l’inici dels treballs de l’avinguda de Vilafranca, les obres del carril bici per tota la ciutat i el funcionament del centre de dia per a les persones sense llar. La regidora ha manifestat que el govern “tenia la necessitat de treballar en un nou pressupost perquè l’anterior no està preparat per cobrir les necessitats que es dona a la ciutat”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local