Balanç 2022

Kenneth Martínez: “Aquest 2022 el Vendrell ha viscut una profunda transformació urbana i social”

L'equip de govern del Vendrell fa balanç de l'any i destaca que 'ha apostat per transformar el municipi, encaminat a una cohesió social, territorial i convivència'

El govern del Vendrell ha fet balanç de les actuacions que s’han dut a terme l’any 2022. Susana Nogueira

El govern del Vendrell ha fet balanç de les actuacions que s’han dut a terme l’any 2022. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern del Vendrell ha fet balanç de les actuacions que s’han dut a terme l’any 2022 i ha destacat que la “transformació urbana i social del Vendrell ja és una realitat”. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha parlat d’una transformació de “cohesió social, territorial i convivència”.
Martínez ha afirmat que aquest 2022 "la transformació urbana i social del municipi s’ha consolidat" i que l’any acaba amb tres notícies importants. La primera és que l’Ajuntament del Vendrell és un dels que més pressupost destina a serveis socials, a l’atenció de la gent gran i a la lluita contra l’atur. “El Vendrell és el cinquè municipi de tot Catalunya que més destina en inversió social, i en relació amb les dades d’atur ens situem en tercera posició. Tenim les dades més baixes d’atur des del 2008. Això demostra l’esperit de solidaritat que té l’acció del govern, perquè encara que hi hagin dificultats estructurals o problemes com les situacions en context internacional, apostem per posar-nos al costat de les persones i ajudar-les”.

La segona acció és que aquest mes de desembre l’Ajuntament continuarà amb la licitació del nou contracte de neteja viària: “Tenim un servei vençut en termes jurídics i, sobretot, en la qualitat de servei dels diferents nuclis del municipi; per això ara tirem endavant aquesta licitació que implica una millora substancial amb el servei (volum de personal, freqüència de pas i en nova maquinària)”. Martínez ha declarat que una notícia molt lluitada és l’anunci per part de la Generalitat de l’ampliació de l’Hospital del Vendrell. “Serà un Hospital dotat de més serveis i personal, que donarà qualitat de vida i seguretat i es farà realitat en un termini curt, a finals de 2025”.

Una altra notícia important, segons l’alcalde, és que a principis de l’any 2023 hi haurà la inauguració de l’oficina del DNI i passaport del Vendrell.
Durant aquest 2022 s’ha fet realitat els primers contractes de lloguer socials del parc d’habitats municipals. “Era una necessitat perquè sabem que la problemàtica de l’accés a habitatges és difícil per a moltes famílies”, ha compartit Martínez. Continuant per les polítiques socials, ha recordat que el Vendrell és l’únic municipi que garanteix l’escolarització plena de tots els nens i nenes de dos anys empadronats i que el repte més immediat és arribar a la gratuïtat de l’escolarització del P1. Una altra acció ha estat el servei d’orientació psicològica gratuïta per joves, l’“Escolta’m”. “Hem impulsat una prova pilot gratuïta per acompanyar als joves que ho necessiten. L’edat entre els 15 i 25 anys, és un període creixement personal, hi ha moltes persones que necessiten suport emocional”.

Kenneth Martínez ha assegurat que en l’àmbit de transformació urbana, el govern municipal ha demostrat que en les zones urbanes hi predominen les persones i els sistemes de mobilitat sostenible i ha treballat perquè els carrers i les places siguin llocs per dinamitzar la vida social i econòmica. L’any passat es va començar amb la peatonalització del carrer Doctor Robert i enguany amb la del carrer Quatre Fonts i el pas del Pont de França.

Entre les accions de la mobilitat que s’han fet aquest 2022, Martínez ha destacat el primer carril bici del Vendrell de 2 km, entre l’estació de tren i la zona escolar. “És el primer d’una xarxa més completa de carrils bici, com per exemple, per l’inici d’any de 2023, està previst la millora de la carretera que uneix el Vendrell amb Sant Vicenç de Calders (poble), que inclou un carril bici i de vianants. Això demostra la cohesió territorial que busquem entre els diferents nuclis habitats en el municipi”.

Pel que fa a la transformació verda del municipi, l’Ajuntament enguany ha presentat el projecte per condicionar el Torrent dels Aragalls, per convertir-lo en un passeig amb l’objectiu de continuar la via verda i obrir el municipi al mar. Martínez ha exposat que el govern té a punt tots els projectes per fer realitat la transformació profunda de les zones verdes. “Hem aconseguit un Next Generation de 2 milions d’euros per arranjar les rieres, perquè no siguin espais amagats, per exemple, la riera de la Bisbal, que passa pel nucli del Vendrell o el projecte del Parc del Botafoc, de 4 hectàrees de zona verda”.

En el sector cultural del municipi, aquest 2022, entre diferents accions, s’ha inaugurat el museu Pau Casals i s’ha fet una reforma del Portal del Pardo del Museu Apel·les Fenosa. També s’ha fet un  seguit de restauracions i neteja del patrimoni cultural del municipi.
Martínez ha dit que aquest any també s’ha posat en marxa l’execució de la pista d’atletisme i que el govern té a punt el contracte per substituir la gespa del camp de futbol municipal Camí de Roda.

Un dels projectes principals d’aquest mandat és l’execució del projecte FEDER que, per exemple, tal com ha indicat Martínez s’ha fet realitat la Plaça Germans Trillas de 6.000 m2, s’ha ampliat les voreres a l’avinguda del Balneari per crear centralitats i una altra acció important és la construcció de l’edifici Tabaris (en fase d’execució), un centre polivalent on hi haurà un museu de la història del patrimoni de Coma-ruga.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local