Relleu de Quim Nin

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, nova diputada de la Diputació de Tarragona

Ferré és la primera dona bisbalenca que ocupa aquest càrrec i ja ha renunciar al seu sou com a alcaldessa

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, nova diputada de la Diputació de Tarragona. Ajt La Bisbal del Penedès

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, nova diputada de la Diputació de Tarragona. Ajt La Bisbal del Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va prendre possessió del càrrec de diputada de la Diputació de Tarragona el passat divendres. Ferré substitueix Quim Nin, alcalde d’Albinyana i director d’Universitats de la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa bisbalenca té encarregades les següents responsabilitats:

• Diputada delegada de Patrimoni
• Presidenta del grup polític de Junts
• Membre de la Comissió Especial de Comptes
• Membre de les comissions informatives dels Serveis d’Assistència al Ciutadà, d’Hisenda i Economia i del Servei d’Assistència Municipal.

L’alcaldessa renuncia al sou de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès

A començaments del mandat es van aprovar les retribucions dels regidors i regidores del consistori. L’alcaldessa tenia aprovada una retribució de dedicació exclusiva de 26.000€ bruts anuals. Tenint en compte que els diputats i diputades del govern reben una retribució de la Diputació en dedicació parcial o exclusiva, l’alcaldessa ha escollit la retribució en dedicació parcial i, per aquest motiu, va renunciar a la retribució de dedicació exclusiva de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès des del 16 de desembre. A partir d’aquesta data, només cobrarà les assistències a òrgans col·legiats de l’Ajuntament.

Aquesta renúncia al sou de l’alcaldessa va ser aprovada en el Ple ordinari del 19 de desembre de 2022 amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6), PSC (2) i Units per la Bisbal – FIC (1) i l’abstenció d’Ara la Bisbal (1). Val a dir que la regidora d’ERC-AM va excusar la seva assistència al Ple i, per tant, no va votar.

Primera dona bisbalenca diputada

La Bisbal del Penedès ha tingut dos alcaldes que han estat diputats a la Diputació de Tarragona. El primer va ser Pere Palau Carbonell, qui va prendre possessió del càrrec el 1883. El segon va ser Joan Solé Caralt, que va ser diputat entre 1943 i 1958. En el cas de l’actual alcaldessa del municipi, Agnès Ferré, ha pres possessió del càrrec el 16 de desembre de 2022 i serà diputada fins a finals d’aquest mandat, a l’estiu de 2023.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local