Ple municipal

El ple de Vilafranca aprova el projecte de millora urbana on actualment està ubicada la comissaria de la Policia Local

La sessió va aprovar per unanimitat el pla de mesures antifrau i el punt que manifestava la voluntat de l'Ajuntament vilafranquí de separar-se del consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya

El ple de Vilafranca aprova el projecte de millora urbana on actualment està ubicada la comissaria de la Policia Local. Ramon Filella

El ple de Vilafranca aprova el projecte de millora urbana on actualment està ubicada la comissaria de la Policia Local. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de gener de Vilafranca va estar marcat, entre d'altres, per l'aprovació del pla de millora urbana del sector on està ubicada la comissaria de la Policia Local. Els propietaris han presentat a l'Ajuntament un projecte pel desenvolupament urbanístic de la zona i amb l'aprovació a la sessió plenària, es dona llum verda a una actuació a mitjà termini que canviarà la imatge d'aquesta àrea de la ciutat. El tinent d'alcalde, Francisco Romero, es va mostrar satisfet pel projecte que contempla la cessió d'un 25% de la superficie a l'Ajuntament per a la construcció d'equipaments públics.

Durant el ple es va posar sobre la taula per part dels grups de l'oposició la necessitat de trobar un espai alternatiu per a ubicar la comissaria de la Policia Local. L'actual emplaçament que ocupa el cos policial és de lloguer i amb les obres que s'hi duran a terme, desapareixerà. Una de les opcions que es baralla seria reubicar la Policia a l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil que fa poques setmanes ha passat a ser de propietat municipal. Aquesta possibilitat es debatrà un cop passades les eleccions del mes de maig.

Més enllà d'aquesta qüestió, el ple també va aprovar les bases reguladores per l'atorgament de subvencions destinades a famílies amb infants i adolescents que participin en casals d'estiu organitzats per les associacions familiars de l'alumnat. Es calcula que amb les noves bases aprovades al voltant d'un 30% de les places amb conveni seran gratuïtes (actualment només és un 14%). La regidora Xell Montserrat va destacar aquest increment que es produirà. Des de Vilafranca en Comú i la CUP es van manifestar alguns dubtes en relació a les base reguladores aprovades, però el punt va tirar endavant amb el vot favorable de l'equip de govern de Junts-PSC, Esquerra Republicana i Ciutadans. VeC i CUP es van abstenir.

El plenari va estar marcat per la tendència a l'acord generalitzat. D'aquesta manera, es van aprovar per unanimitat el pla de mesures antifrau i el punt que manifestava la voluntat de l'Ajuntament vilafranquí de separar-se del consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya. En l'apartat de les mocions, aquest consens general es va mantenir. Es va tirar endavant una moció de Ciutadans que demanava l'entrada de Vilafranca a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel.ligents i una altra presentada per Esquerra Republicana de rebuig a les violències masclistes.

En el torn de precs i preguntes, ERC va demanar al tinent d'alcalde, Aureli Ruiz, en quin moment es trobava el contracte per adjudicar el servei de la zona blava que està en desús a la ciutat des de que va acabar el periode de vigència del contracte antic. Ruiz va explicar que ja s'ha adjudicat el contracte a l'empresa VOPI Aparcaments que ara tindrà un periode màxim de 12 setmanes per a començar a fer operativa la seva feina. El nou contracte contempla que el servei és de titularitat

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local