Pressupost 2023

La consellera d'Economia presenta a Vilanova els pressupostos de la Generalitat per a la vegueria Penedès

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, reclama a Natàlia Mas una millor inversió al Garraf

La consellera d'Economia presenta a Vilanova els pressupostos de la Generalitat per a la vegueria Penedès. Ajuntament de Vilanova

La consellera d'Economia presenta a Vilanova els pressupostos de la Generalitat per a la vegueria Penedès. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La consellera d'Economia, Natàlia Mas, ha presentat avui a Vilanova i la Geltrú els pressupostos de la Generalitat per aquest any 2023 a la vegueria del Penedès. L'administració catalana preveu invertir 86,5 milions d'euros a l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Mas afirmat que la inversió en el conjunt la vegueria "creix de forma substancial, de fet creix un 20% respecte a l'any passat", tenint en compte que l'augment a tot Catalunya és del 7%.

L'alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, s'ha mostrat satisfeta per l'increment global de la inversió a la vegueria, però ha expressat el seu malestar per les xifres concretes al Garraf. "Hauríem desitjat una millor inversió, és la proclama d'un territori que necessita que no se'l deixi enrere". A la comarca la Generalitat preveu inversions per valor d'11 milions d'euros. Les més destacades són 4 milions d'euros per l'Hospital Residència Sant Camil, 2,2 milions d'euros per construir 86 habitatges a Sant Pere de Ribes, 1,7 milions per la nova construcció de l'Institut Escola a Sant Pere de Ribes, i 720.000 € per obres de millora i reposició al Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf.

En la trobada prèvia a la presentació, Olga Arnau ha posat sobre de la taula de la consellera d'Economia un seguit de reivindicacions del territori, com la revisió de la tarifació del transport públic i la supressió dels peatges de la C-32. L'alcaldessa li ha mostrat a Natàlia Mas els greuges que Vilanova i la Geltrú i el Garraf pateixen pel que fa a les inversions des de 1995. "Malauradament, quedem els penúltims de les comarques del país, continuem sent una comarca oblidada" diu Arnau.

El delegat territorial del Govern al Penedès, David Alquézar, que ha intervingut també en la presentació dels pressupostos, ha volgut destacar "especialment les inversions hospitalàries i en atenció primària" a la vegueria i ho ha vinculat amb el "compromís de la creació de la nova regió sanitària del Penedès d'aquí a pocs mesos".

L'acte de presentació s'ha fet a Neàpolis, amb la presència d'una representació política, social i econòmica del Penedès. Abans de la presentació la consellera d'Economia ha estat a l'Ajuntament de VNG on ha signat al llibre d'honor.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local